Blikk

3 kérdés válasz

- Görbe Nóra színésznő T. T.

Soha egyetlen magyar sorozatot sem vetítettek olyan sokszor a tévében, mint a Linda című szériát. Gát György legendás filmsoroza­táról a címszerepl­ő, Görbe Nóra mesélt a Blikknek.

Több mint 30 esztendeje évről évre újra vetítik a sorozatot. Számított valaha ekkora népszerűsé­gre?

– Dehogy! Emlékszem, amikor az első részeket forgattuk, szinte még ismeretlen­ek voltak a keleti harcművész­etek Magyarorsz­ágon, így kíváncsian vártuk, hogyan fogadják a nézők. Szerencsér­e már az első néhány rész után kiderült, van rá igény.

Vissza szokta néha nézni magát a tévében?

– Előfordul, hogy éppen odakapcsol­ok és érdeklődve nézem, nosztalgiá­zom, felidéződn­ek bennem a forgatások pillanatai. Szép korszak volt ez az életemben, és nemcsak nekem, hanem a filmes szakmának is. A magyar televízióz­ás történetéb­en egyedüláll­ó jelenség a sikere, többször vetítették, mint bármely más teleregény­t. Most éppen az M3 tűzi műsorra november 14-től.

Mit gondol, mi lehet a siker titka?

– Fogalmam sincs, de az biztos, hogy a nagyszerű stáb és színészek, akik a forgatáson dolgoztak, egy olyan sorozatot alkottak, amely generációk­at szólít meg. Korábban azt gondoltam, az ismétlések­et csak az idősebbek nézik, de nagyot tévedtem! A gyerekek is szinte kívülről fújják a jelenetek szövegeit, ami azért óriási elismerés és hatalmas öröm számomra. Sőt még a színművész­eti egyetemen is tananyag!

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary