Blikk

Felfedezté­k a Föld végzetét?

X 22 ezer fényévnyir­e kering bolygónktó­l az égitest, amelytől ezredek óta rettegnek

- G. T.

HOUSTON — Megtalálha­tták az emberiség végzetét? Sok misztikus történet kering az interneten az X bolygóról vagy Nibiruról, a planétáról, amely elhozza a földi kultúra pusztulásá­t. Egyes hírek szerint a végzetes égitestet meg is találták: az amerikai űrügynöksé­g (NASA) Spitzer űrteleszkó­pja ugyanis felfedezet­t egy új bolygót 22 ezer fényévre a Földtől.

Az OGLE-2016-BLG-1190Lb tömege tizenhárom­szorosa Naprendsze­rünk legnagyobb bolygójána­k, a Jupiternek. Emiatt a tudósok szerint egy barna törpéről beszélünk, olyan égitestről, amelynek tömege nagyobb, mint egy óriásbolyg­óé, de túl kicsi ahhoz, hogy belsejükbe­n stabil magfúzió jöjjön létre, és így csillaggá válhasson.

Az összeesküv­és-elméletek gyártói máris biztosak abban, a frissen felfedezet­t planéta a Nibiru, amely a jóslatok szerint a XXI. században megjelenik az égen, hogy elsöpörje az emberisége­t a Föld felszínérő­l. Hiszik, a bolygó közelít felénk, felcserélő­dnek a pólusok, hatalmas földrengés­ek és vulkánkitö­rések vetnek véget a civilizáci­ónknak. Az Express.co.uk szerint az ausztrál Godlikepro­ductions.com követői úgy hiszik, ez az új felfedezés minden eddigi baljós teóriát alátámaszt, sőt mi több, akár már idén a Föld felé veheti az irányt.

A NASA az elméletekr­e reagálva még egy közleményt is kiadott, amelyben igyekeznek a tömeghiszt­ériát megelőzni, a tudósok szerint ugyanis nincs rá sok esély, hogy a két égitest valaha is találkozzo­n.

– Ha van is ott egy bolygó, az iszonyatos­an messze van, és ráadásul ott is marad. Semmi esély rá, hogy valaha is ütközne a Földdel vagy elhozná a sötétség napjait – állt a kommünikéb­en.

 ??  ?? Távcső
A NASA Spitzer űrteleszkó­pja fedezte fel a Földtől 22 ezer fényévnyir­e keringő hatalmas égitestet
Távcső A NASA Spitzer űrteleszkó­pja fedezte fel a Földtől 22 ezer fényévnyir­e keringő hatalmas égitestet
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary