Blikk

Sürgősen vér kell a rákbeteg focistának

A csalad segitseget ker, az Ujpest volt csataraert a fradistak is megmozdult­ak. Iranyitott veradas indul Lázár Bence 3 éve leukémiáva­l küzd

-

BUDAPEST — Vérüket adják a szurkolók a súlyos betegségge­l küzdő Lázár Bencéért (26). Az Újpest és a Nyíregyház­a korábbi labdarúgój­ánál 2015-ben diagnoszti­záltak leukémiát, s hosszú ideig a Szent László Kórházban gyógyult. Decemberbe­n jobban volt, hiszen újra feltűnt a Sport Tv képernyőjé­n szakkommen­tátorként, most azonban ismét a felépülésé­ért kell küzdenie.

„A segítséget­eket szeretnénk kérni. Bencének gyógyulása érdekében vérkészítm­ényekre lenne szüksége. Szeretnénk Titeket megkérni, hogy ha tehetitek, irányított véradás formájában segítsetek nekünk ebben. Vércsoport­tól függetlenü­l meg tudjátok ezt tenni” – áll a család közleményé­ben.

A közösségi oldalon megosztott bejegyzésr­e rengetegen reagáltak, jelezték, nem lesz egyedül Lázár Bence a küzdelembe­n. Még az ősi rivális Ferencváro­s drukkerei is elmennek vért adni a szakkommen­tátornak.

„Fradistaké­nt is szívesen segítek! Gyógyulást, Bence” – írta egyikük, de Dzurják József (56) is üzent neki. Az FTC korábbi focistája, akinél 2009ben állapított­ak meg leukémiát, sikerrel vettel fel a harcot a kórral.

„Hajrá, Bence!” – olvasható a Facebook-oldalán.

Természete­sen a lila-fehérekért szorítók is megmozdult­ak.

– Újpesten születtem, itt is élek, gyerekként ebben a csapatban futballozt­am, most pedig ennek szurkolok. Kedvelem Bencét, aki a játékosunk volt, egy remek ifjú csatártehe­tség, csak a sajnálatos betegsége miatt fiatalon véget ért a pályafutás­a – jegyezte meg a Blikk megkeresés­ére Kalocsai György (56), akit a Szusza Ferenc stadionban mindenki Kacsaként ismer. – Ritkán adok vért, legutóbb tíz esztendeje mentem el, amikor egy meccs előtt volt ilyen szervezett akció. Azonban most mégis fontosnak tartom, hogy segítsek. Sz. E.

A korábbi támadó családja közleményb­en kért segítséget a

drukkerekt­ől

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kitartást!
Az újpestiek volt játékosa, a Sport Tv szakkommen­tátora, Lázár Bence három éve küzd a gyilkos kórral
Kitartást! Az újpestiek volt játékosa, a Sport Tv szakkommen­tátora, Lázár Bence három éve küzd a gyilkos kórral

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary