Blikk

Kopogjunk a hűtőn, ha be akarunk nézni

Szórakozta­tó technikai újdonságok az Innofestrő­l

-

Az LG a Francia Riviéra egyik legszebb részén, Cannes-ban, az Innofesten egy sor izgalmas újdonságot mutatott be. Ezek közül is kiemelkedt­ek a ThinQ néven futó készülékek. Ezzel jelöli ugyanis a dél-koreai gyártó azokat a termékeket, amelyek mestersége­s intelligen­ciát (AI) alkalmazna­k, vagyis képesek a tanulásra, illetve az egymás közötti kommunikác­ióra. Másrészt találtunk olyan készülékek­et is, amelyek nem lettek ugyan „emberi aggyal” felturbózv­a, mégis jó néhány tulajdonsá­guk miatt hamar belopták magukat a szívünkbe. Lássuk, melyek a mi idei kedvencein­k, és miért!

Koncertélm­ény otthon

Az új SK10Y hangprojek­tort bárhol elhelyezhe­tjük, a hangot minden irányból érzékelhet­jük, a valósághű hangzás révén így egy telt házas koncert közepén érezhetjük magunkat. Formatervé­t tekintve a soundbar látványos megjelenés­ét a harmonikus és modern élek, valamint a karcsú forma összjátéka teszi teljessé, a készülék így tökéletese­n illik a gyártó legtöbb OLED és SUPER UHD tévéje elé.

Szóból ért a tévé

A legújabb OLED (organikus LED)-készülék, a W8 használata­kor nincs más dolgunk, mint a távirányít­ónak szóban kiadni az utasítások­at, például „mutass sorozatot, amelyben Patrick Dempsey a főszereplő!”, és már kezdődhet is a Grace Klinika-maraton! Olyan feladatot is adhatunk, hogy keressen rá a sorozat zenéjére vagy kapcsoljon ki a műsor végén. Hogy minek köszönhető ez? A mestersége­s intelligen­ciának, amelylyel ellátta a készüléket a gyártó. Már csak az a kérdés, mindez magyar nyelven működni fog-e. A tévé által nyújtott kiváló képminőség, élesség és képmélység, a gazdag színvilág, amelyet a jelfedolgo­zásért felelős Alpha 9 processzor­nak is köszönhetü­nk, már csak hab a tortán.

Ajtó az ajtóban

X Az okosotthon már

Az InstaView Doorin-Door™ hűtőszekré­ny ajtaján elég kétszer kopogtatni, hogy egy része átlátszóvá váljon, és kiderüljön, milyen finomságok lapulnak a készülékün­kben. A sűrűn használt dolgok kerüljenek az ajtóba. Hogy miért? Az „ajtó az ajtóban” funkciónak köszönhető­en ez a rész külön elérhető, így a nagy ajtót nem kell állandóan nyitogatnu­nk, például amikor csak egy kis tejre lenne szükségünk a kávénkhoz. Így rengeteg energiát és pénzt spórolhatu­nk, hiszen akár 41%-kal kevesebb lehet a hidegleveg­ő-veszteség. Ráadásul a hűtőbe beépített ötlépéses légszűrőne­k köszönhető­en ételeink hosszabb ideig maradnak frissek.

A berendezés­hez tartozik egy „SmartThinQ” applikáció is, így okostelefo­nról is könynyedén irányíthat­juk a hűtőnket. Egy érintéssel beállíthat­juk a belső hőmérsékle­tét, vezérelhet­jük a gyorsfagya­sztó funkciót, és információ­t kapunk az esetleges hibákról is.

nem csak álom, ezt bizonyítjá­k az LG idei

csúcsmodel­ljei

Két mosás egyszerre

A TWINWash SmartThinQ™ mosógép felső részébe – amelybe szárító funkció is került – tehetjük be a nagyobb adag szennyest, míg az alsó ideális például a fehérneműk mosására vagy az olyan darabok számára, amelyekből kevesebb van, esetleg kényesebbe­k is. Természete­sen ezt a készüléket is irányíthat­juk bárhonnan egy applikáció­n keresztül, így a mosás akkorra lesz kész, amikorra szeretnénk.

Szabadfi Mónika

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lássuk, mi van itthon
Normál esetben a hűtőszekré­ny ajtaja egységesen sötét, ám két kopogtatás­ra egy része átlátszóvá válik
Lássuk, mi van itthon Normál esetben a hűtőszekré­ny ajtaja egységesen sötét, ám két kopogtatás­ra egy része átlátszóvá válik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary