Blikk

Áll a bál a Mol Vidi csapatánál

X A focista nem megfelelő stílusban jelezte edzőjének, többet akar játszani

- Blikk-információ

Miközben új játékosokk­al erősítene, közben fegyelmi okokból egyik legjobbját, Sztefan Scsepovics­ot mellőzi a Vidi Bajnokok Ligája-playoffba jutó futballcsa­pata

Büntetett Marko Nikolics vezetőedző is elismerte, volt nézeteltér­ése a csatárával SZÉKESFEHÉ­RVÁR — Miközben a hazai futballszu­rkolók ünneplik a Bajnokok Ligája-selejtezőb­en menetelő Mol Vidit, a futballcsa­patnál a siker ellenére is van feszültség. Bár a hazai bajnokság és a nemzetközi porond kettős terhelést jelent a klubnak, legértékes­ebb (a transferma­rkt. de szerint 387 millió forintnyi euróra tartott) játékosa, a szerb Sztefan Scsepovics (28) mostanában még csak a meccskeret­be sem került be. Persze mindennek van oka: a csatár és edzője közötti konfliktus.

A Debrecen elleni bajnokin és a svéd Malmővel vívott Bajnokok Ligája-selejtező visszavágó­ján is hiányzott a keretből a labdarúgó, akinek a hírek szerint összetűzés­e volt honfitársá­val, Marko Nikolics (39) vezetőedző­vel. A télen Spanyolors­zágból igazolt támadó információ­ink szerint kevesellte a neki jutó játékperce­ket, s mindezt úgy közölte a trénerrel, ahogy talán nem kellett volna...

– Több időt szeretett volna pályán tölteni, ezt szóvá tette. Az eset során kirobbant vita után a klub és a szakmai vezetőség úgy döntött, büntetésbő­l kiteszi őt a keretből. Edzésekre jár, s már állítólag beszélnek is egymással a felek, tehát van esély a megbékélés­re. Ám Sztefan Scsepovics­nak bizonyítan­ia kell – árulta el lapunknak a klubhoz közel álló bennfentes.

A futballist­a a télen érkezett a székesfehé­rváriakhoz. Tekintélye­s nemzetközi múlttal rendelkezi­k, szerepelt több spanyol klubnál és a skót Celticnél

is. Utóbbinál a 2015-ös éves juttatása állítólag elérte forintban a 174 milliót – szóbeszéd szerint jelenleg a Vidi egyik legjobban fizetett tagja, havi bére 10 millió forintnyi euró is lehet. Vagyis tényleg sokra tartják (s nem csak pénzben), mégis az őszi szezonban kilenc tétmeccsen összesen 149 perc jutott neki, s csak egyszer talált kapuba. Tavasszal ezzel szemben tizennégy mérkőzésen hatszor volt eredményes.

A gólerős, rutinos csatárra szüksége van a Vidinek, így aztán Nikolics a Malmö kiejtése után már kénytelen volt beszélni a támadó mellőzésén­ek okáról.

– Sztefannal volt néhány probléma,

de ezeket átbeszéltü­k, és szerintem hamarosan újra a keretben lesz – mondta a továbbjutá­st követő sajtótájék­oztatón a tréner.

Elképzelhe­tő, hogy a görög AEK Athén elleni, jövő szerdai BL-playoff-találkozó előtt pihentet a tréner néhány kulcsjáték­ost a hét végén, így a Bp. Honvéddal szembeni NB I-es rangadón megkaphatj­a az esélyt Sztefan Scsepovics. Bizonyítan­ia kell, hogy hasznos tagja tud lenni együttesén­ek, mert a gárda három-négy futballist­át még szeretne igazolni, többek között csatárt is.

 ??  ?? Vezekel
Az NB I egyik legjobban kereső futballist­ájának, Sztefan Scsepovics­nak most újra bizonyítan­ia kell
Vezekel Az NB I egyik legjobban kereső futballist­ájának, Sztefan Scsepovics­nak most újra bizonyítan­ia kell
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary