Anyja autójával hajthatott a Dunába a 2011-ben eltűnt férfi

Szakértő vizsgálja, hogy kié lehetnek a kocsiban talált csontok X A helyiek a mai napig emlékeznek a fiatal és az autó rejtélyes eltűnésére

BLIKK - - Aktuális -

DUNAKESZI — Hét éve várta haza eltűnt fiát az a középkorú nő, akinek autóját a napokban találták meg a Duna dunakeszi szakaszán – értesült a Blikk. Úgy tudjuk, az asszony még 2011-ben jelentette be a rendőrségen, hogy eltűnt az autója és a fia.

A kocsi most megkerült, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a 30 év körüli fiatalember csontjait találták-e meg a roncsban,

amit búvárok hoztak felszínre szerdán. Benne előbb egy koponyát, majd egy combcsontot is találtak.

Az utcában, ahol a kocsi tulajdonosa és családja élt, köztudott volt a fiú és az autó évekkel ezelőtti eltűnése. A nő nem szívesen beszélt a dologról senkinek.

Nevük elhallgatását kérő szomszédok, ismerősök a Blikknek azt mondták, az asszony elzárkózott a témától,

ha érdeklődtek, van-e valami hír az autóról és a fiáról.

– Azt hiszem, attól rettegett, hogy a fia rossz társaságba keveredett, és mindvégig bízott benne, hogy egyszer majd csak hazaállít. Ha kiderül, hogy meghalt, az borzasztó lehet az édesanyának, de idővel megnyugszik és megszűnik a rettenetes bizonytalanság, amivel hét éve kénytelen együtt élni – vélekedett az asszony egy korábbi munkatársa.

A fiatalembert egyébként jóravaló, jól nevelt, ugyanakkor érzékeny lelkű fiúnak ismerték, aki sosem csinált balhét, és a barátait sem nagyon hozta fel a társasházba, ahol élt a szüleivel.

A város egyik ételbárjának munkatársai közben felidézték a Blikknek, hogy évekkel korábban elterjedt a hír, miszerint egy fiatalember egy autóval belehajtott a Dunába.

– Bekattant vagy pedig mondták neki, hogy hajtson a vízbe, hallottam ezt is, azt is. Akkoriban mindenki erről beszélt. Már el is felejtettem az egészet. Aztán amikor hallottam, hogy egy autót húztak ki a Dunából, rögtön arra gondoltam, ez bizony ugyanaz a fiú lehet, túl sok az egybeesés – latolgatták az ételbár munkatársai. Egyikük arra is emlékszik, hogy anno városszerte keresték a fiatalembert.

Keresik azóta is; a Blikk úgy értesült, a nyilvánosan körözött, eltűnt személyek között még mindig szerepel a 2011 januárjában eltűnt férfi adatlapja.

K. J. – V. J. Z.

Hét éve hevert a fenéken Dunakeszi egyik legszebb partszakaszánál találták meg a folyó fenekén a roncsot. A tetejét le kellett vágni, hogy kiemelhessék a vízből. A járműben emberi csontokat is találtak

Keresik 2011 óta keresik azt a férfit, akinek édesanyjáé a megtalált kocsi

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.