Édesanyja emlékére koncertezik Majka

Az a szervezet kapja a pénzt, ahol Ibolyát is kezelték X A kemény rapper imázsa mögött érző szív dobog, az énekes milliókat ajánlott fel

BLIKK - - Sztárok És Sztorik -

BUDAPEST — Megható gesztussal adózik nyáron elhunyt édesanyja emlékének Majka (38). A rapper és a 100 Tagú Cigányzenekar negyedik közös koncertjének teljes bevételét ugyanis a Hospice alapítványnak ajánlották fel. Majka a Blikknek elmondta, mindig is támogatta az alapítványt, mivel annak idején beteg édesanyjáért is sokat tettek.

– Évek óta nagyon jó kapcsolatom van a hospice-esekkel. Régóta támogatom őket, kiállok az ügyeik mellett. A családi múltamból fakadóan ez természetes, hiszen az édesanyám volt náluk a halála előtt. Ezzel is szeretnék az emléke előtt tisztelegni – mondta el lapunknak a zenész.

Édesanyja elvesztése nagyon megviselte Majkát. Korábban szűkszavúan beszélt arról, hogy mindent megtett azért, hogy meggyógyuljon, vagy legalább javuljon az állapota, nehéz volt elfogadnia, hogy nem tudott segíteni. Ibolya közel 20 évig harcolt a rákkal, számos kezelésen vett részt, azonban a súlyos betegség legyőzte őt.

Majka nehezen dolgozta fel, hogy elveszítette szeretett anyukáját, gyakorlatilag alig beszélt a haláláról. Mindössze egyetlen Facebook-posztban említette meg az elvesztése miatt érzett fájdalmát.

– Nem beszéltem erről soha sehol, de sajnos a drága édesanyám elköszönt tőlünk. Neki ez megváltás volt, azok után, amit az elmúlt években átélt. Az elmúlt 19 évben kemoterápiás kezelésekre járt, öt évig volt tünetmentes – mondta el Majka a Facebook-videóban.

A mostani koncertet egyébként már a kezdetektől a jótékonyság jegyében tervezték.

– A 100 tagúval közös projekt eredetileg úgy indult, hogy – az emlékezés és a jótékonyság mellett – valami különlegeset szerettünk volna, az unalomig ismert akusztikus és szimfonikus előadásoktól eltérőt. Így jött képbe a 100 Tagú Cigányzenekar – mesélte Majka.

– Azt beszéltük meg, hogy megnézzük az első meghirdetett eseményeknél mennyire lelkesek az emberek, aztán láttuk, hogy nem egy, nem kettő koncert lesz ebből. Eredetileg egyébként a Müpában terveztük a koncerteket, mivel a Hospice rendezvényei is ott szoktak lenni, de ez nem jött össze, ezért átvittük a Budapest Kongresszusi Központba. Tulajdonképpen jól jött ki a dolog, mivel többen férnek el, összesen 2000 néző – tette hozzá Majka.

P. P.

Csapatban Majka a 100 Tagú Cigányzenekarral lép majd fel az eseményen Gyász Majka édesanyja, Ibolya a nyár elején hunyt el, hosszú betegség után Megható A rapper azokat támogatja, akik anno édesanyjáért is küzdöttek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.