A neten is hangolt a válogatott

Népszerűek a labdarúgók a közösségi oldalakon X A játékosok tudják, fontos a közvetlen kapcsolattartás a szurkolótáborukkal – a görögök elleni csata előtt is posztoltak

BLIKK - - Sport -

ATHÉN — A #csakegyütt a magyar labdarúgó-válogatott egy jól bevált keresőszava a közösségi médiában. Hogy mennyire nem mellébeszélés ez, azt bizonyítja, mennyien kedvelik a nemzeti együttes focistáit a különböző közösségi médiás felületeken, az Instagramon vagy a Facebookon. A lapzárta után véget érő Görögország–Magyarország Nemzetek Ligájamérkőzésre régen látott nagy számú magyar szurkoló, nagyjából 600 drukker kísérte el idegenbe az olasz Marco Rossi (54) szövetségi kapitány együttesét. Rossi a labdarúgókkal együtt szintén rendkívül népszerű a közösségi portálokon, s elődeivel ellentétben igen aktív is ezen a terepen.

– Nem vagyok annyira fiatal már, mint akik gyakran használják a Facebookot és a többi közösségi oldalt. Engem az unokaöcsém győzött meg arról, hogy legyen hivatalos oldalam, mivel ez fontos tényező. Nem én kezelem a felületet, de boldog vagyok, hogy profi módon működik, s milyen sokan követik a munkámat, az életemet – mondta a nemrég életre hívott, de már 10 ezer rajongóval bíró oldalával kapcsolatban Rossi az M4Sport televíziónak.

Az Instagramon több tízezerrel nagyobb rajongótáborral rendelkeznek

a játékosok, Gulácsi Péter (28) és Németh Krisztián (29) a listavezető több mint 33 ezer követővel. A Facebookon a jelenlegi keret tagjai közül Szalai Ádám (30) rajongói oldala a legnépszerűbb, kétszázezernél is többen kedvelik. A német Hoffenheim csatára rendszeresen posztol karrierjéről, illetve magánéletéről is. A görögök elleni meccset megelőzően ő, Rossi kapitány, és Gulácsi is „üzent” a rajongóknak, de a honosított Willi Orban (25) is osztott meg képet a válogatottról.

– A sportolókat sokan követik a közösségi médiában, hiszen ők egyben példaképek is. Ez a fajta kapcsolat sokkal közvetlenebb, mint bármely más lehetőség korábban. Az Instagram-számok azért magasabbak, mert a focisták által megosztott tartalmak, egy mez, stadionvagy edzésfotó pár szóval kiegészítve sokkal inkább erre a felületre való, míg a Facebookra másabb, időigényesebb posztolni. Van egy generációs különbség is, a Facebook a harminc feletti korosztály felülete inkább, az Insta pedig a 20-as éveikben járóké, akik kimondottan a rajongókat alkotják – mondta a Blikknek Faix Csaba (40), a Prompt Média Kft. vezetője. Sza. D.

Fontos meccs Gulácsi Péter kapus szintén jelezte Instagram-oldalán, fontos meccs következik a görögök ellen

Kapitány Marco Rossi is fontosnak tartja a drukkerek tájékoztatását, a görögök elleni meccs előtt is posztolt

Közlemény Willi Orban (jobbra, mellette lipcsei klubtársa, Gulácsi Péter), ezt a fotót töltötte fel az Instagramra azután, hogy bejelentette, a magyar válogatottat választja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.