Berki örül, hogy a lánya is tornászik

Tanul és a visszatérésre készül az olimpiai bajnok

BLIKK - - Sport -

Előbb egy remek bal lábas lövéssel, majd az ellenfél védelmének hibáját kihasználva talált be.

– Kincsként őrizheti a meccs emlékét – mondta az angol Mike Mulvey (55), a Mariners vezetőedzője, aki a 70. percben akarta lecserélni Boltot, BUDAPEST — Bár Berki Krisztián (33) több mint egy éve nem versenyezhetett vállműtétje miatt, de a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet szerző tornász már „látja a fényt az alagút végén”. Rehabilitációjára koncentrál, keményen dolgozik azért, hogy a tokiói játékokra újra százszázalékos állapotban legyen. Persze azért van más is, amit figyelemmel követ: kislánya, Lia (4) elkezdte az ismerkedést azzal a sportággal, amelyet édesapja annyira szeret.

Szeretném a legjobb formámat mutatni és bekerülni a csapatba – értékelt Bolt, aki az ötkarikás győzelmei során megismert mozdulatsorral ünnepelte találatait.

A 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója korábban edzett a német Borussia Dortmundnál, a dél-afrikai Mamelodi Sundownsnál és a norvég Strömsgodsetnél is, de egyiknél sem kapott szerződést.

Blikk-információ

Ebben a korban nyilván még nehéz megmondani, hogy mennyire tehetséges egy gyermek, de ő nagyon élvezi, és szerintem most ez a lényeg. Engem pedig óriási büszkeséggel tölt el apaként, hogy ugyanazt a sportot űzi, amit én.

Szerencsére a reggeli órákat közösen kezdjük el, és ez az időszak addig tart, amíg el nem megyünk óvodába, illetve az ennél sokkal nyugodtabb, esti időszakban is együtt lehetünk. a vállamtól függ sok minden, attól, hogy mennyire tudom terhelni. Szerencsére elmondhatom azt, hogy a rehabilitációm jól halad. Ha azt a teljesítményt tudom majd hozni, mint például a tavalyi Európabajnokságon, ahol óvás után lettem ezüstérmes, vagy még tudok előbbre is lépni, akkor az élmezőnyben leszek. Ezért dolgozom.

A tudása nem kopott meg, s ha a válla

bírja, Tokióban ott lehet

az élmezőnyben

is a távlati terveim közt szerepel. Nagyon remélem, hogy picit más perspektívából tudom majd a tornasportot segíteni.

kétszer is bevette az ellenfél kapuját. A kezdőként pályára lépő „csatár” a harmadik, illetve a negyedik gólt szerezte. Az Instagram-oldalán megosztott egy videót kislánya Bombázó Bolt kétszer is kapuba talált, egyik gólja különösen látványosra sikerült – Az első meccsemen két gólt szereztem, ez jó érzés. Boldog vagyok, hogy ide jöhettem, és megmutathattam a világnak, mire vagyok képes. Ünnep Az atlétikai versenyeken bemutatott ünneplését ezúttal góljai után produkálta Usain Bolt

Munka Berki Krisztián a műtétje után rengeteget edz, hogy jó formába kerüljön első edzéséről. Mennyire tetszik Liának a torna? Olimpiai bajnok apukája szerint is ügyes?

Büszke rá Lia ismerkedik a tornával – édesapja nagyon büszke rá

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.