Kitzbühel ősszel is varázslatos pihenőhely

Túrázásra, kalandozásra hívogatnak az osztrák Alpok lankái X Tirolban Európa legszebb kirándulóhelyei és mesebeli hegyi falvak, kedves kisvárosok várnak ránk

BLIKK - - Utazás -

Ha ősszel nyugati szomszédainkhoz indulunk eltölteni a szabadságunkat, meg se álljunk Kitzbühelig!

Ideális pihenéshez és aktív kikapcsolódáshoz

Már egy hosszú hétvége is elég ahhoz, hogy nyugalom töltse el a lelkünket, és kiszakadjunk a hétköznapok stresszes világából. A varázslatos, fenyőerdőkkel borított hegyek, a kristálytiszta tavak, a barátságos települések lakói felejthetetlen pillanatokkal ajándékozzák meg az utazót, és az aktív kikapcsolódáshoz is tökéletes terepet kínálnak. Aki szeret kerékpározni, túrázni és persze jókat enni, az kereken 1000 kilométer hosszú, tökéletesen karbantartott és kitáblázott túraútvonal közül választhat, ezért érdemes válogatni a www. aldiutazás.hu számos ajánlata között.

Pillanatok alatt felérhetünk a csúcsra!

A Kitzbüheli-Alpokban rengeteg a felfedeznivaló: A Triassic Parkban például egy interaktív kiállítás keretében a Steinplatte 200 millió évvel ezelőtt képződött korallzátonyának élővilágát ismerhetjük meg. A sífelvonók és siklók nemcsak télen, hanem ilyenkor is működnek, ezekből csodálhatjuk meg a legszebb panorámát, elég, ha csupán egyik állomástól a másikig utazunk. Segítségükkel bárhova könnyen feljuthatunk, és pillanatok alatt a napfényben fürdő vagy ködbe vesző hegycsúcsokon találhatjuk magunkat. A tiroli falvak jellegzetes templomtornyaikkal és rendezett utcáikkal szintén számos látnivalót tartogatnak.

Akár szarvasokat is simogathatunk

Az egyik legismertebb és a turisták által legfelkapottabb üdülőhely a 2000 méter magasságban fekvő, 8 ezer lakosú Kitzbühel, amely főként síközpontjairól és versenyeiről ismert, de ilyenkor is felejthetetlen élményt nyújt. A helyi múzeumot se felejtsük ki a városnézésből, mert sokat megtudhatunk az egykor virágzó ezüstbányászatról, vagy például a mutatós népviseletről, a messze földön híres népi szokásokról, hagyományokról. Kihagyhatatlan program az aurachi vadaspark, amelyben több mint 200 őshonos és egzotikus állatfaj él egymás mellett, ráadásul a látogatók kivehetik a részüket a szelíd szarvasok, hegyi kecskék etetéséből is.

Nagy Flóra

Kihagyhatatlan Felejthetetlen élmény lehet a lovas kocsis városnézés is

Képeslapra illő Tarka színekben pompázó erdők és hófödte hegycsúcsok kontrasztja

Jellegzetes templomtornyok Nem csak síszezonban, ősszel is érdemes felkeresni a tiroli kisvárost

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.