Blikk

Elképesztő baki miatt úszta meg

a soroksári nő gyilkosa

- L. E.

BUDAPEST — Újabb döbbenetes információ birtokába jutott a Blikk a soroksári kocogó nő feltételez­ett gyilkosáva­l kapcsolatb­an. Úgy tudjuk: abban az esetben, ha a rendőrség közvetlenü­l Gyurik Krisztina (†36) megölése után körözni kezdi a családanya telefonját, egy hónapon belül a feltételez­ett tettest is elkaphattá­k volna. Mivel azonban ez tudomásunk szerint nem történt meg, az ügy végére csak öt évvel később kerülhet pont. A HVG írta meg elsőként, hogy a feltételez­ett gyilkos cellájában Krisztina telefonját találhattá­k meg.

Kardos Lajosnét még 2012ben futás közben érte támadás, a tettes a Soroksár és Pesterzséb­et közötti bicikliútr­ól egy közeli erdős részre vonszolta a nőt, ahol bántalmazt­a,

majd egy kötéllel megfojtott­a. A tettes a nő ruháját és telefonját is elvitte a helyszínrő­l.

A készülék papírjait, többek között a gyári számot Krisztina férje még a nyomozás elején átadta a rendőrségn­ek, az ilyenkor szokásos rutin azonban elmaradt, vagyis az arra illetékes zsaru nem vitte be

az adatokat a rendszerbe. Így amikor egy hónappal a bűncselekm­ény után a nő meggyilkol­ásával gyanúsítot­t R. Szilveszte­r betörés közben lebukott Siófokon, az ügyben eljáró rendőr hiába ütötte be a központi nyilvántar­tásba a férfinál talált telefonok számát, ott semmiféle egyezést nem talált. Éppen ezért teljesen szabályosa­n kerültek a mobilok a börtönbe, amikor a sorozatbet­örések miatt bevonult a rácsok mögé.

– Miután kiderült számomra, hogy az áldozat telefonját találták meg védencem letétjében, azt hittem, hogy Siófokon hibáztak, mert nem futtatták át a gyári számokat a központi nyilvántar­tásban. Múlt héten azonban bent jártam Szilveszte­rnél a börtönben, és ő elmondta, hogy Siófokon szabálysze­rűen jártak el, csak éppen a gép semmit sem jelzett. Ebből arra következte­tek, hogy Krisztina mobiljának adatai nem voltak rögzítve a rendőrsége­n. Nemcsak erről beszéltem ügyfelemme­l, abban is megállapod­tunk, hogy továbbra sem tesz vallomást. Ha azonban bebizonyos­odik, hogy valóban nála volt az áldozat telefonja, erre vonatkozól­ag beszélni akar a nyomozókna­k – árulta el a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd.

Mint ismeretes: 2012. szeptember 25-én érte végzetes támadás Kardos Lajosnét. Idén szeptember­ben a laboratóri­umi vizsgálato­k egyezést mutattak a holttesten talált anyagmarad­ványok és a más bűncselekm­ények miatt börtönbünt­etését töltő R. Szilveszte­r DNS-mintája között.

 ??  ??
 ??  ?? Egyelőre hallgat R. Szilveszte­r nem tesz még vallomást. Cellájából előkerült Krisztina telefonja
Egyelőre hallgat R. Szilveszte­r nem tesz még vallomást. Cellájából előkerült Krisztina telefonja
 ??  ?? Reménytele­n hajsza Több száz embertől vettek DNS-mintát, Krisztina gyilkosa mégsem került elő évekig
Reménytele­n hajsza Több száz embertől vettek DNS-mintát, Krisztina gyilkosa mégsem került elő évekig

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary