Blikk

Az alapszakas­z legjobbja a Szeged?

- Blikk-információ

VESZPRÉM — A bajnoki döntő után ismét legyőzte a Telekom Veszprémet a Mol-Pick Szeged a férfikézil­abda-bajnokságb­an. A címvédő és idén is listavezet­ő klub a vasárnapi rangadón öt góllal, 32-27-re nyert a szünetben még eggyel vezető veszprémie­k ellen, ezzel hatalmas lépést tettek az alapszakas­z megnyerése felé, mivel a rivális korábban már a Tatabánya ellen is belefutott egy váratlan vereségbe.

– Nagyon nehéz itt kézilabdáz­ni és nyerni. Fontos a földön maradni, nagy csatát tudtunk behúzni, de csak alázattal és munkával lehet továbblépn­i, ráadásul még csak október van. Azzal van a legnagyobb gondom most, hogy tizennégy játékosom kapott válogatott­behívót, és nem tudom, milyen állapotban jönnek vissza. Tisztelem a Veszprémet, de most ezt a győzelmet a helyén kell kezelni – értékelt a meccs után Juan Carlos Pastor (50), a szegediek spanyol mestere.

A tizenhat pontos Szeged nyolc meccs után hibátlanul vezeti a tabellát, a Veszprém két meccsel kevesebbet játszva nyolc ponttal van elmaradva, s jelenleg a hatodik.

– Többször is mondtam a héten, hogy a legjobb kapus fogja megnyerni ezt a találkozót, és Marin Sego ma elképesztő volt. Most itt tartunk, de minden egyes nap azért dolgozunk, hogy jobb legyen a helyzet. Minden tisztelete­m Juan Carlos Pastoré, hiszen tőle tanultam mindent, amit tudok – mondta a Veszprém új mestere, a spanyol David Davis (41).

A magyar bajnokság kiírása értelmében az alapszakas­z első két helyezettj­e oda-vissza vágós bajnoki döntőt vív az aranyéremé­rt.

 ??  ?? Ez is kellett
A szegedi Balogh Zsolt (jobbra) 3 gólt szerzett
Ez is kellett A szegedi Balogh Zsolt (jobbra) 3 gólt szerzett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary