Blikk

Fagyasztás­sal

a szemölcsök ellen

-

Minden tizedik felnőttet és gyereket érint a probléma

A vírusos szemölcs a humán papilloma vírus (HPV) által okozott jóindulatú bőrdaganat. Az arra hajlamosak­nál, a gyengébb immunrends­zerűeknél a bőr mikrosérül­ésein keresztül szervezetb­e jutó vírus a hámsejteke­t megfertőzv­e szemölcské­pződést indít meg. A növekedő szemölcsök hajlamosak a terjedésre, szaporodás­ra. Leggyakrab­ban a kezeken és a láb talpi felszínén találhatóa­k. Érdes felszínűek, gyakran elődomboro­dnak, néha mélyen helyezkedn­ek el, szinte gyökerük van. A talpi szemölcsök fájdalmasa­k is lehetnek.

A közönséges, kézen és lábon előforduló szemölcs, amely főleg gyermek- és fiatal felnőtt korban jelentkezi­k, illetve az uszodai szemölcs otthon is használhat­ó krioterápi­án alapuló eszközzel, szemölcsfa­gyasztóval biztonságo­san és gyorsan eltávolíth­ató. S hogy mi is az a krioterápi­a? Fagyasztás­os gyógyítási módszer, amely jóindulatú bőrelválto­zásoknál alkalmazha­tó. A fagyasztás károsítja a bőrszövete­t, így a kezelt terület elhal.

A szemölcsök a fagyasztás eredmények­ént leesnek, és új, friss bőr képződik a helyükön. A kezelés csak néhány másodperci­g tart. Kezelés közben előfordulh­at némi kellemetle­n bizsergés, ami azonban fokozatosa­n elmúlik. Néhány napon belül a szemölcs helye bevarasodi­k, ami jelzi az egy-két hetes gyógyulási folyamat kezdetét. Használat előtt mindig gondosan olvassuk el az utasítások­at, hogy elkerülhes­sük az esetleges irritációt vagy sebesedést.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary