Kassain röhög a világ

Óriásit hibázott a BL-ben a bíró X Utólag elismerte az „áldozat” Sterling, senki sem szabálytatalankodott vele

BLIKK - - Címlap - Blikk-információ

Kínos: úgy ítélt büntetőt Kassai Viktor (43) egy Bajnokok Ligája-meccsen, hogy a „buktatott” focista környékén nem is volt védő. A csatár utólag elismerte, földbe rúgott, ezért esett el – a magyar focibírón meg nevet a fél világ

MANCHESTER — Az utóbbi idők egyik legviccesebb büntetőjét kapta meg az angol Manchester City az ukrán Sahtar Doneck elleni Bajnokok Ligájamérkőzésen – sajnos éppen legnevesebb játékvezetőnk, Kassai Viktor (43) által.

A találkozó 24. percében a hazaiak támadója, Raheem Sterling (23) esett el a 16-oson belül, ám nem valamelyik Sahtar-játékos buktatta – a mögötte loholó Mykola Matviyenko (22) legalább egy méterre volt tőle –, a földbe rúgott. Kassai mégis büntetőt ítélt, a brazil Gabriel Jesus (21) pedig nem hibázott.

A három pont sorsa aligha ezen múlt, hiszen a City a büntetővel növelte kétgólosra előnyét, s végül 6-0-ra-nyert. Ezt a vendégek edzője is elismerte, de nem ment el szó nélkül a bíró hibája mellett.

– Ilyen súlyos vereség után nem érdemes egy tizenegyesről beszélni, de tény, nevetséges döntés volt – mondta Paulo Fonseca (45), a Sahtar portugál trénere. – Mindenki láthatta, nem történt szabálytalanság. Persze nem ezen múlt, a City más szinten futballozott.

A meccs után Sterling is kitért az esetre.

– Alá akartam bökni a labdának, aztán nem tudom, mi történt. A földre huppantam, de nem éreztem, hogy hozzám értek volna, én hibáztam. Bocsánatot kérek a játékvezetőtől és az ellenféltől – mondta a BT Sport kamerái előtt az angol focista.

Kassai nem először került rossz ítéletével a figyelem középpontjába a BL-ben, a német Bayern München szurkolói sem zárták őt a szívükbe. Másfél éve, a Real Madrid elleni negyeddöntős párharc viszszavágóján dirigált, a hosszabbítás után 4-2-es Real-sikerrel záruló meccsen Kassai két lesgólt adott meg a spanyoloknak, s a németeknél futballozó chilei Arturo Vidal (31) kiállítása is jogtalannak tűnt.

Nagy kérdés, a szerdán történtek után hogyan alakul a 2011-ben BL-döntőn bíráskodó Kassai sorsa a nemzetközi porondon, számolnak-e még vele a legmagasabb szinten.

Földbe rúgott Sterling a labdába akart rúgni, de elbukott a 16-oson belül – ukrán védő nem volt a közelében Kínos A játékvezető óriásit tévedett, annak örülhet, hogy nem ezen múlt a 6-0-s eredményt hozó találkozó Megadta Raheem Sterling elesett, Kassai Viktor pedig büntetőt ítélt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.