Elsőfokú ítélet mondta ki: Hamis volt Némedi Mari 100 milliós végrendelete

Az énekesnő rokonai által vitatott iratban az állt: Terry Black fogadott lányára hagyta szinte mindenét

BLIKK - - Címlap -

BUDAPEST — Több mint 100 milliós vagyont hagyott maga után Némedi Mari (†64), a színésznő végrendelkezett is, mégis szövevényes per indult a hagyatékért. A 2016. február 11-én elhunyt Némedi a dokumentum szerint szinte mindenét Terry Black (70) örökbe fogadott kislányára, Fannykára (14) hagyta, a bíróság első fokon úgy határozott, nem a színésznő aláírása szerepel a végakaraton! Arról, hogy a papíron szereplő kézjegy hamis, írásszakértői vélemény alapján döntöttek a Fővárosi Törvényszéken.

A lassan három éve elhunyt színésznő életében gyakran hangoztatta, Fannykát saját gyerekeként szereti. Együtt nyaraltak, Mari kényeztette a kislányt, aki imádott vele lenni. Majd a színésznő hirtelen lett beteg, néhány hét alatt húsz kilót fogyott, és megoperálták. A most hamisnak nyilvánított testamentum a halála előtt két héttel íródott. Ahogy azt korábban a Blikk is megírta, nemcsak a bankszámláin lévő spórolt pénzét, de több értékes ingatlanját és a Terry Blackkel egykor közös cégét is a gyerekre hagyta, azzal a kikötéssel, hogy a kislány apja haszonélvező lehet.

Némedi Mari öt értékes ingatlant hagyott hátra, azt a szilasligeti villát is, amelyben élt, de Fóton is volt egy háza és a fővárosban is volt három lakása, amelyeket bérbe adott. A színésznő rengeteget dolgozott, énekelt Radics Márkkal, lemezt is készítettek, így a fiatal énekesnek is jutott egy egyszobás lakás a végakarat szerint.

– Mari írt egy végrendeletet, ami a szilasligeti házában, az édesanyja urnája alatt volt kétszázezer forinttal. A pénz és a végrendelkezés eltűnt, de a másolata nálam van, pontosabban már a jegyzőnél, mert átadtam neki – nyilatkozta tavaly nyáron a Blikknek a transzvesztita előadóművész, aki Mari egyik barátnőjétől kapta meg az iratot, amely szerint semmit nem hagyott két élő és harmadik elhunyt testvérének gyerekeire.

A hozzátartozók megtámadták a számítógépen készült végakaratot, amelyről az igazságügyi írásszakértő Némedi több hivatalos aláírásmintáját elemezve, és a végrendeleten lévővel összevetve megállapította: „Nem néhai Némedi Mária végrendelkező, hanem egy más személy írta.”

A perdöntő szakvélemény alapján a színésznő rokonai javára döntött a bíróság első fokon. Terry Black az ítéletre nem utazott haza Németországból, röviden annyit mondott a Blikknek, fordulatra számít.

– Mari nagyon szerette a lányomat, jól megvagyunk öröklés nélkül is, mert sokat dolgozom még betegen is – mondta. – Bár a vitatott végrendelet szerint Fanny a kedvezményezett, én pedig halálomig haszonélvező, mégis belecsöppentem ebbe a perbe. Több tanút meg se hallgattak, és a szakértő nem válaszolt minden körülményt tisztázó kérdésre, így szerintem jelentős fordulat várható a jogerős ítéletben. Sch. Zs.

Kedvenc A színésznő öt ingatlant hagyott maga után, a szilasligeti ház volt a kedvence Vita A 2016-ban elhunyt Némedi Mari százmilliós örökségéért máig pereskednek

Szerette Mari nagyon szerette Terry Black nevelt lányát, Fannykát, együtt is nyaraltak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.