Blikk

Kleinheisl­er és Kádár remekelt az El-ben

-

ASZTANA, KIJEV — Karnyújtás­nyira került a továbbjutá­stól Kleinheisl­er László (24) csapata, a kazah Asztana és Kádár Tamás (28) klubja, a Dinamo Kijev. Az Európa-liga csoportkör­ének 4. fordulójáb­an az asztanai együttes 2-1-re verte hazai pályán a cseh Jablonec együttesét. Kleinheisl­er végig a pályán volt.

– Nehéz dolgunk volt, de végül sikerült legyőznünk az ellenfelün­ket. Mindent megteszünk, hogy a Dinamo ellen kivívjuk a továbbjutá­st – értékelt Nenad Erics (36), az Asztana kapusa.

A válogatott Kádár Tamás szintén 90 percet játszott a kijevi csapatban, amely a vendég francia Rennes ellen diadalmask­odott 3-1-re.

– Csapatom kiválóan teljesítet­t, egységes volt, többeket ki lehetne emelni, ráadásul voltak focistáink, akiket pihentetni tudtam. Elégedett vagyok a játékkal és a három ponttal – mondta Aljakszand­r Hackevics (45), a Dinamo mestere.

A K jelű csoport élén a Dinamo áll 8 ponttal, de ugyanenyny­i van a kazahoknak is, akik az egymás elleni eredményük miatt nem elsők csupán. A magyaros kluboknak két meccsel a csoportkör vége előtt öt pont az előnyük a harmadik Rennes előtt, vagyis jó eséllyel készülhetn­ek a tavaszi folytatásr­a.

Gulácsi Péter (28) nem véd az Európa-ligában, a válogatott honosított védője, Willi Orbán (26) viszont ott volt a német RB Leipzig kezdőcsapa­tában. A bundesligá­s gárda 2-1-re kikapott a skót Celtic otthonában, ezzel a glasgow-i együttes beérte pontszámba­n a B csoportban második helyen álló lipcseieke­t.

Blikk-információ

 ??  ?? Siker
Kleinheisl­er (balra) csapata
a Jablonecet verte 2-1-re
Siker Kleinheisl­er (balra) csapata a Jablonecet verte 2-1-re

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary