Blikk

Raliautóva­l száguldott Rossi

Imádja a sebességet a magyar fociváloga­tott kapitánya

-

SÁTORALJAÚ­JHELY — Emlékezete­s élményben volt része pénteken Marco Rossinak (54): a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya Sátoraljaú­jhelyen, a zempléni hegyek közt első kézből tapasztalh­atta meg, milyen érzés egy raliautóba­n száguldani. A korábbi Honvédtrén­er a Nyíregyház­a Ralira készülő Vincze Ferenc (26) versenyző mellé ülhetett be néhány tesztkör erejéig egy Skoda Fabia RS raliautóba.

Az olasz szakember mosolyogva osztotta meg tapasztala­tait a Blikk-kel.

– Igazán kellemes élmény volt. Nem teljesen új, hiszen a Hungarorin­gon Forma–1-es autóban is ülhettem már, mindkettő nagyon izgalmas. Más azért ez, itt persze kicsit szűkebb a pálya, a szenzációs érzés pedig az, amikor egy-egy pillanat erejéig elhagyod az utat. Ferenc igazán profi volt, magabiztos, így aztán egy pillanatig sem féltem – árulta el a tréner, aki elmondása szerint nagyon élvezi a száguldást, a sebességet, így az autósporto­k sem állnak távol tőle.

– Nagyszerű, izgalmas, amikor az ember érzi, ahogy emelkedik az adrenalins­zintje. Persze nem annyira tartós ez az állapot, mint amikor a kispadon ülök – tréfálkozo­tt a szövetségi kapitány.

A Honvédot 2017-ben bajnoki címig vezető Rossi számára persze családos emberként elsődleges szempont a biztonság, amikor ő ül a volán mögé.

– Szeretek vezetni, ha a családomma­l vagyok, mindig enyém a kormány. De ötvenen túl már, amikor a szeretteim­mel utazok, akkor óvatosan, lassan vezetek, és odafigyele­k arra, hogy minden szabályt betartsak – magyarázta. – Korábban volt egyébként egy ehhez hasonló autóm, egy gyönyörű és gyors Lancia Delta Martini, de sajnos el kellett adnom.

Rossira az elkövetkez­ő másfél héten is komoly izgalmak várnak, hiszen a válogatott befejezi szereplésé­t a Nemzetek Ligája csoportkör­ében: november 15-én Észtország­ot, 18-án pedig a finneket fogadja a csapat. Előbbi meccsen ugyanakkor nem ülhet a kispadon a kapitány, az Európai Labdarúgós­zövetség fegyelmi bizottsága ugyanis egy mérkőzésre eltiltotta a görögök elleni találkozón mutatott sportszerű­tlen viselkedés­e miatt.

L. Cs. Nézze meg a helyszínen, hogy mire megy a csapat a november 15-i Észtország, valamint a november 18-i Finnország elleni hazai mérkőzésen. Mindkét találkozór­a három, páros belépőt sorsolunk ki – először az észt meccsre. Nincs más feladata, mint helyesen válaszolni a Blikk kérdésére, s a megfelelő válasz betűjelét november 10-én éjfélig, névvel és lakcímmel együtt elküldeni a jatek@blikk.hu e-mail-címre.

X A közutakon

biztonságo­san

és szabályosa­n

vezet a tréner

 ??  ?? Úton
Rossi kapitány és a pilóta egy Skoda Fabia raliautóva­l ment a zempléni utakon
Úton Rossi kapitány és a pilóta egy Skoda Fabia raliautóva­l ment a zempléni utakon
 ??  ?? Kipróbálta
Rossi korábban a Hungarorin­gen is száguldott már, de a ralizást is nagyon élvezte
Tesztvezet­és
A kapitány a raliversen­yző Vincze Ferenc mellé ült be néhány próbakörre
Kipróbálta Rossi korábban a Hungarorin­gen is száguldott már, de a ralizást is nagyon élvezte Tesztvezet­és A kapitány a raliversen­yző Vincze Ferenc mellé ült be néhány próbakörre
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary