Hamilton: Nem kell több futam!

BLIKK - - Sport -

SAO PAULO — A Forma–1-ből való kilépéssel fenyegetőzik a Mercedes-istálló brit pilótája, Lewis Hamilton (33). Az immáron ötszörös világbajnoknak nagyon nem tetszik az ötlet, hogy a jövőben 25 futamból álljon a legrangosabb autóverseny-sorozat.

A jövő évi szezonban továbbra is 21 nagydíj lesz, azonban 50 év után először decemberig elhúzódik az idény. 2020tól pedig már biztosan rendeznek versenyt Vietnámban, ráadásul az F1-et működtető Liberty Media további helyszínekkel szeretné bővíteni a sorozatot.

– Az biztos, hogy én nem leszek itt, ha 25 futam lesz egy évben – nyilatkozta Lewis Hamilton. – Imádom a versenyzést, ez az életem, de a szezon már így is nagyon hosszú. Hatalmas elkötelezettség kell mindannyiunktól, és sajnálatos módon nagyon keveset láthatjuk a családunkat.

Az október 28-i Mexikói Nagydíjon negyedikként célba érő, ezzel pedig a világbajnoki címet bebiztosító Hamilton azt is elárulta, a vasárnapi, Brazíliában megrendezendő futamon semmiképp sem fogja elengedni csapattársát, Valtteri Bottast (29), annak ellenére, hogy a finn a szeptemberi oroszországi versenyen feladta a győzelmét, kizárólag a brit érdekeit szem előtt tartva.

– A csapat nem fogja meghozni ezt a döntést. Még nem beszéltem erről Valtterivel, de nem hiszem, hogy ő ezt akarná – magyarázta Hamilton. – Egyedül is képes összehozni egy győzelmet, nincs szüksége a segítségemre.

Lewis Hamilton kilenc nagydíjat nyert meg az idei szezonban, míg Bottas egyelőre nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Blikk-információ

Kiszáll Kiszáll az F1-ből, ha évi 25 futam lesz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.