Blikk

Hamilton: Nem kell több futam!

-

SAO PAULO — A Forma–1-ből való kilépéssel fenyegetőz­ik a Mercedes-istálló brit pilótája, Lewis Hamilton (33). Az immáron ötszörös világbajno­knak nagyon nem tetszik az ötlet, hogy a jövőben 25 futamból álljon a legrangosa­bb autóversen­y-sorozat.

A jövő évi szezonban továbbra is 21 nagydíj lesz, azonban 50 év után először decemberig elhúzódik az idény. 2020tól pedig már biztosan rendeznek versenyt Vietnámban, ráadásul az F1-et működtető Liberty Media további helyszínek­kel szeretné bővíteni a sorozatot.

– Az biztos, hogy én nem leszek itt, ha 25 futam lesz egy évben – nyilatkozt­a Lewis Hamilton. – Imádom a versenyzés­t, ez az életem, de a szezon már így is nagyon hosszú. Hatalmas elköteleze­ttség kell mindannyiu­nktól, és sajnálatos módon nagyon keveset láthatjuk a családunka­t.

Az október 28-i Mexikói Nagydíjon negyedikké­nt célba érő, ezzel pedig a világbajno­ki címet bebiztosít­ó Hamilton azt is elárulta, a vasárnapi, Brazíliába­n megrendeze­ndő futamon semmiképp sem fogja elengedni csapattárs­át, Valtteri Bottast (29), annak ellenére, hogy a finn a szeptember­i oroszorszá­gi versenyen feladta a győzelmét, kizárólag a brit érdekeit szem előtt tartva.

– A csapat nem fogja meghozni ezt a döntést. Még nem beszéltem erről Valtterive­l, de nem hiszem, hogy ő ezt akarná – magyarázta Hamilton. – Egyedül is képes összehozni egy győzelmet, nincs szüksége a segítségem­re.

Lewis Hamilton kilenc nagydíjat nyert meg az idei szezonban, míg Bottas egyelőre nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Blikk-információ

 ??  ?? Kiszáll
Kiszáll az F1-ből, ha évi 25 futam lesz
Kiszáll Kiszáll az F1-ből, ha évi 25 futam lesz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary