Továbbjutást ígérnek a Vidi focistái

Második helyen áll csoportjában a Fehérvár X Hazai pályán is legyőzte a PAOK Szaloniki együttesét Marko Nikolics edző gárdája

BLIKK - - Sport - Szabó Dávid

BUDAPEST — Hősies küzdelemben hazai pályán is legyűrte a görög PAOK-ot a Mol Vidi a labdarúgó-Európa-liga csoportkörében, így a fehérvári klub a bizonyára első helyen végző angol Chelsea mellett esélyes a második továbbjutóhelyre az L jelű négyesben. A szaloniki csapatot a bolgár Georgi Milanov (26) első nemzetközi kupameccsen szerzett góljával 1-0-ra legyűrő Vidi játékosai hisznek is a továbbjutásban.

– Sokkal harcosabban játszottunk, mint a PAOK, s megérdemelten nyertünk. A kezünkben van a sorsunk, a csapat jó úton jár, a BATE otthonából pontokat szeretnénk elhozni – értékelt a francia Loic Nego (27), aki elismerte, hogy folyamatban van a honosítása.

A Vidi az első magyar klub, amely a csoportkörök bevezetése óta odavissza meg tudott verni egy ellenfelet a nemzetközi porondon. Ráadásul mostani sikerével újabb 570 ezer eurót (183 millió forintot) keresett, plusz még ehhez hozzájön a szintén több tízmilliós jegybevétel a 17 200 néző után.

A Vidi decemberben a Chelsea elleni hazai meccsel zárja a sorozatot, de a csapat már ezt megelőzően kivívhatja a továbbjutást, ha a BATE együttesét legyőzi idegenben.

– Ez volt talán életem legjobb mérkőzése. Szenvedélyesen játszott az egész csapat. Kulcsmeccs lesz számunkra a BATE elleni, rossz emlékeink vannak az első találkozásunkról, vissza akarunk vágni – mondta a gólpasszt adó Vidi-védő, Vinícius Paulo (28).

A szerb Marko Nikolics (39) vezetőedző remekül összerakta a Vidi védekezését, a fehérváriak megérdemelten állnak a csoport második helyén.

– Gratulálok a játékosaimnak. Méltón képviseljük a Vidit és a magyar labdarúgást Európában. Nem dísznek vagyunk itt, eredményeket szeretnénk elérni – árulta el Nikolics. – A BATE elleni meccsről még nem szeretnék beszélni, hiszen több bajnoki és válogatott-találkozó következik. Csak ezek után lesz aktuális majd a fehéroroszok elleni csata, és a továbbjutás, ami ezzel együtt természetesen a célunk.

Öröm Így ünnepelték a fehérvári focisták az összecsapás egyetlen gólját szerző Milanovot Harc Scsepovics (balra) és a Vidi nagy csatában verte 1-0-ra a PAOK csapatát

Büszke Nikolics edző büszke csapatára, amely másodszor győzött

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.