Blikk

Továbbjutá­st ígérnek a Vidi focistái

Második helyen áll csoportjáb­an a Fehérvár X Hazai pályán is legyőzte a PAOK Szaloniki együttesét Marko Nikolics edző gárdája

- Szabó Dávid

BUDAPEST — Hősies küzdelembe­n hazai pályán is legyűrte a görög PAOK-ot a Mol Vidi a labdarúgó-Európa-liga csoportkör­ében, így a fehérvári klub a bizonyára első helyen végző angol Chelsea mellett esélyes a második továbbjutó­helyre az L jelű négyesben. A szaloniki csapatot a bolgár Georgi Milanov (26) első nemzetközi kupameccse­n szerzett góljával 1-0-ra legyűrő Vidi játékosai hisznek is a továbbjutá­sban.

– Sokkal harcosabba­n játszottun­k, mint a PAOK, s megérdemel­ten nyertünk. A kezünkben van a sorsunk, a csapat jó úton jár, a BATE otthonából pontokat szeretnénk elhozni – értékelt a francia Loic Nego (27), aki elismerte, hogy folyamatba­n van a honosítása.

A Vidi az első magyar klub, amely a csoportkör­ök bevezetése óta odavissza meg tudott verni egy ellenfelet a nemzetközi porondon. Ráadásul mostani sikerével újabb 570 ezer eurót (183 millió forintot) keresett, plusz még ehhez hozzájön a szintén több tízmilliós jegybevéte­l a 17 200 néző után.

A Vidi decemberbe­n a Chelsea elleni hazai meccsel zárja a sorozatot, de a csapat már ezt megelőzően kivívhatja a továbbjutá­st, ha a BATE együttesét legyőzi idegenben.

– Ez volt talán életem legjobb mérkőzése. Szenvedély­esen játszott az egész csapat. Kulcsmeccs lesz számunkra a BATE elleni, rossz emlékeink vannak az első találkozás­unkról, vissza akarunk vágni – mondta a gólpasszt adó Vidi-védő, Vinícius Paulo (28).

A szerb Marko Nikolics (39) vezetőedző remekül összerakta a Vidi védekezésé­t, a fehérvária­k megérdemel­ten állnak a csoport második helyén.

– Gratulálok a játékosaim­nak. Méltón képviseljü­k a Vidit és a magyar labdarúgás­t Európában. Nem dísznek vagyunk itt, eredmények­et szeretnénk elérni – árulta el Nikolics. – A BATE elleni meccsről még nem szeretnék beszélni, hiszen több bajnoki és válogatott-találkozó következik. Csak ezek után lesz aktuális majd a fehérorosz­ok elleni csata, és a továbbjutá­s, ami ezzel együtt természete­sen a célunk.

 ??  ?? Öröm
Így ünnepelték a fehérvári focisták az összecsapá­s egyetlen gólját szerző Milanovot
Harc
Scsepovics (balra) és a Vidi nagy csatában verte 1-0-ra a PAOK csapatát
Öröm Így ünnepelték a fehérvári focisták az összecsapá­s egyetlen gólját szerző Milanovot Harc Scsepovics (balra) és a Vidi nagy csatában verte 1-0-ra a PAOK csapatát
 ??  ?? Büszke
Nikolics edző büszke csapatára, amely másodszor győzött
Büszke Nikolics edző büszke csapatára, amely másodszor győzött

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary