Zokogva búcsúzott fia Bushtól

BLIKK - - POLITIKA - B. B.

WASHINGTON - Megható szavakkal, könnyek között búcsúzott George W. Bush (72) példaképétől, édesapjától a washingtoni gyászszertartáson. – Amikor a történelemkönyveket írják, azt fogják mondani róla: George H. W. Bush az Egyesült Államok nagyszerű elnöke volt. Arra tanított, hogy elnökként bátorsággal és a honfitársai iránti szeretettel teli szívvel kell vezetnie az országot – fogalmazott az ifjabb Bush, aki 2001-től maga is nyolc évig vezette hazáját.

A gyászszertartáson részt vett a Fehér Ház jelenlegi ura, Donald Trump (72), továbbá három egykori elnök, Jimmy Carter (94), Bill Clinton (72), Barack Obama (57) és feleségeik. Az eseményre a világ minden tájáról érkeztek magas rangú politikusok, Magyarországot Hende Csaba (58), az Országgyűlés fideszes alelnöke és Szabó László (53) washingtoni nagykövet képviselte. Brian Mulroney (79), Kanada volt kormányfője a néhai Helmut Kohl (+87) német kancellárt idézve úgy fogalmazott: George H. W. Bush briliáns diplomáciája nélkül nem jöhetett volna létre a német egység.

Apa, fia Ifjabb george Bush megrendülten lé pett édesapja koporsójához Gyász Idősebb George Bush elnököt egész Amerika gyászolja Vigasztalan Az elnök fia arcát kezébe temetve zokogott a szertartáson

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.