Orbán: Minden reggel azzal kelek, hogy derékon vágnak

BLIKK - - POLITIKA - H. N.

BUDAPEST — A magyar demokrácia sem tökéletes, de a brüsszeli még távolabb van ettől, és vérfrissítésre lenne szüksége Orbán Viktor (55) szerint. A kormányfő erről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt. Szerinte a bürokraták addig szavaztatnak, amíg számukra kedvező eredmény nem születik.

– Próbálnék én itt, a magyar parlamentben ilyeneket csinálni, nemcsak az ellenzék, de még a saját frakcióm tagjai is fellázadnának – jelentette ki a miniszterelnök.

– Nekik egy ilyen elfáradt intézménye s demokráciá - juk van, és ha az elit úgy látja, hogy megtámadják, akkor megsértődik. Nekünk ez a luxus nem adatott meg, hogy ne támadjanak bennünket: 1990 óta vagyok parlamenti képvi- selő, tizenharmadik éve vagyok miniszterelnök, minden reggel azzal kelek, hogy derékon vágnak. Itt az ember nem királykodhat, itt utcai harcosként az evidensen jó döntésekért is meg kell harcolni – szögezte le.

Hozzátet te ug y a n a k kor, hogy Magyarország visszavág minden támadásért.

Kitért a családok védelméről szóló nemzeti konzultációra is. Elismerte, hogy a gyermekvállalás küzdelmes, legfőképp anyagilag, de szerinte a kormány mindent megtesz azért, hogy támogassa a gyermeket vállaló családokat: otthonteremtésben, bérben, adórendszerben, gyesben, gyedben és bölcsődékben. Ezekkel azt próbálják elérni, hogy a fiatalok úgy érezzék: a gyerekvállalással nem romlik, hanem javul az életük minősége.

Interjú Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádióban adott interjút

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.