Érzelmek nélkül érkezett a bíróságra a soroksári gyilkos

Harminc napig biztosan rács mögött marad a gyilkosság gal gyanúsított férfi

BLIKK - - AKTUÁLIS - L. E.

BUDAPEST — Kifejezéstelen arccal, az érzelmek legkisebb jele nélkül várta tegnap a bíróság döntését a soroksári futó nő megölésével gyanúsított R. Szilveszter (40). A Budai Központi Kerületi Bíróság határozata szerint a férfi egy hónapig biztos a rácsok mögött marad.

A t á rg y a lá sr a a zé r t volt szükség, mert eddig R. egy másik bűncselekmény miatt töltötte jogerős börtönbüntetését, és ez kizárta, hogy a sorok sá r i üg yben dönt senek letartóztatásáról.

– Szinte biztos volt, hog y egy ilyen kiemelt bűncselekményben a nyomozási bíró elrendeli a legszigorúbb kényszerintézkedést – közölte dr. Lichy József ügyvéd. – Ügyfelem nem tett vallomást, ahogy a rendőrségi k ihallgatáson sem fog, ami a jövő héten lesz. Úgy tudom, hogy a hemogenetikai szakértői vélemény elkészült, amely azt vizsgálta, hogy az áldozat telefontokján talált anyagmaradvány védencemtől származik-e. Gondolom, ezzel kapcsolatban is kérdezik majd a nyomozók védencemet.

A Blikk információi szerint a szakember egy tőrkést is vizsgált, amely a vádlotté volt, és kötélből származó szálak voltak rajta. Kardosné Gy urik Krisztinát (†36) gyilkosa egy kötéllel fojtotta meg.

Úgy tudjuk: az eredmény, a telefon és a kötél esetében is pozitív, vagyis R. DNS-mintáját megtalálták a vizsgált tárgyakon.

A családanyát 2013. szeptember 25-én futás közben ragadta el támadója, majd az életéért a végsőkig harcoló nőt egy bokros területre vitte, ahol brutális kegyetlenséggel kioltotta az életét. A rendőrség öt évig hiába kereste az elkövetőt, gyanúsítottja csak idén szeptemberben lett az ügynek. A laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak a holttesten talált anyagmaradványok és R. Szilveszter DNSmintája között. A férfi egy hónappal Krisztina halála után került a rácsok mögé lopás és betörés miatt.

A börtön valójában nem ismeretlen terep számára, notó- rius visszaeső, ez idáig tizenháromszor volt büntetve.

A soroksári futó nő megölését tagadja R. Szilveszter, azt azonban elismeri, hogy a gyilkosság napján a helyszínen járt. Vallomás helyett, csupán szóban annyit közölt a nyomozókkal: egy párt látott, akik verekedtek, ezért odament, és a férfinak behúzott egyet, majd távozott. Elmondása szerint így maradhatott a tetthelyen DNS-mintája.

Nem tett vallomást R. Szilvesztert tegnap helyezte letartóztatásba a bíróság. A gyanúsított nem tett vallomást Áldozat Kardosné Gyurik Krisztinát öt éve ölte meg támadója, csak nemrég sikerült elfogni a gyanúsítottat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.