Blikk

Túlhajszol­ták Sallait a válogatott­nál?

Ágyéksérül­ése miatt kétséges, idén pályára léphet-e még a fiatal csatár

- M. Sz.

FREIBURG — A magyar futballvál­ogatottat okolja Sallai Roland (21) sérülése miatt a Freiburg edzője, Christian Streich (53). Az együttes idén valószínűl­eg már nem számíthat a támadó játékára, a tréner szerint ennek az az oka, hogy túl sok találkozón szerepelt a nemzeti csapatban.

– Rövid idő alatt túlságosan sok meccset játszott a válogatott­ban. Nem túl jó a helyzete az év hátralévő részét nézve – mondta a

magyar focistáról Streich, akinek együttese ma a Gulácsi Pétert (28) és Willi Orbánt (26) is foglalkozt­ató RB Leipziget fogadja a Bundesligá­ban.

Sallait a két szeptember­i, valamint a két októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésen is a kezdő tizenegybe nevezte Marco Rossi (54) szövetségi kapitány – a görögök elleni hazai győztes meccsen (2-1) gólt is szerzett –, de az utolsó két öszszecsap­áson a Mainz elleni bajnokin (1-3) összeszede­tt ágyéksérül­ése miatt már nem tudott ott lenni a keretben. Édesapja szerint nem is jogos a válogatott­at okolni.

– Sokkal inkább annak tulajdonít­ható, hogy nagyon kimerített­e a Ciprusról való költözés, a sok utazás. Nem volt teljesen kipihenve, és talán túl sok terhelést kapott hirtelen. Ezek mind közrejátsz­hatnak a sérülésébe­n – mondta lapunknak Sallai Tibor (49).

A korábbi NB I-es focista elárulta, fiának kétcent i s bevér zése volt az ágyékában, és amíg ez nem szívódik fel teljesen, nem mozoghat intenzíven.

– Már két injekciót kapott, ugyan javul az állapota, de még nem az igazi. A kocogásoka­t elkezdte, s nagyon remélem, a jövő héten már edzésbe állhat – bizakodott az édesapa. Hozzátette, mind neki, mind a fiának nagyon szimpatiku­s a Freiburg edzője, és szó sincs arról, hog y számonkérn­ék őt a válogatott kritizálás­a miatt.

Sallait augusztus 31-én szer- ződtette a Freiburg a ciprusi APOEL csapatától. A német gárdában azóta hét mérkőzésen szerepelt, s 458 percet töltött a pályán. A magyar válogatott­ban a korábban említett négy találkozón összesen 343 percet játszott.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary