Blikk

„Egyszer csak megnyílt alattam a föld”

A férfi viszonylag olcsón, nyílt lábszártör­éssel megúszta

- L. E.

BUDAPEST — Soha nem gondolta volna Domokos István, hogy az igazi veszélynem a télicsúszó­sutcán, hanem abban a házban leselkedik rá, amelyben majdnem harminc éve lakik. A IX. kerületi Nagy Fuvaros utca egyik erősen felújításr­a szoruló házában egyedül élő István szombaton még boldogan bevásárolt a piacon az ebédhez, ám szatyrával a tűzhelyig már jutott el.

Az épületben éppen munkások dolgoznak a lépcsőházb­an, ezért István úgy döntött: a pakkokkal inkább a cselédlépc­sőn megy fel első emeleti lakásához. Pár lépés után azonban a több mint 100 éve épült lépcső beszakadt, a halálra rémült férfi pedig a mélybe zuhant.

– Szörnyű érzés volt, egyszer csak megnyílt alattam a föld! Négy métert zuhantam, végül a pincében landoltam – elevenítet­te fel kórházi ágyán már mosolyogva a Blikk munkatársá­nak István a baleset pillanatai­t. – Most már nevetek az egészen, hiszen egy nyílt lábszártör­éssel megúsztam, de ennyi erővel akár a nyakamat is kitörhette­m volna. Ahogy földet értem, kiabálni kezdtem, a házban dolgozó munkások pedig meghallott­ák. Segíteni azonban nem tudtak rajtam, de azonnal hívták a mentőt és a tűzoltókat, akik végül eljutottak hozzám, és egy speciális ágyon a felszínre emeltek. Aztán be a mentőbe, és irány a kórház! Az orvosok azonnal megoperált­ak, sajnos a gipsz több hé-

tig a lábamon lesz. De így legalább az ünnepi rohangálás­t megspórolt­am magamnak – viccelődöt­t István, aki szerint egy ilyen helyzetre a humor a legjobb orvosság.

A férfi napokon belül elhagyhatj­a a kórházat, ám segítség nélkül nem tudja majd lakását megközelít­eni, sem ellátni magát. Barátai azonban, amint meghallott­ák, mi történt vele, azonnal jelezték, hogy semmi gond: mindenben segítenek neki.

– Elköltözni nem akarok, hiszen nagyon szeretem a házat

és a lakásomat is. Annak ellenére is, amin most keresztülm­entem. Remélem, egyszer felújítják ezt az egykoron nagyon szép épületet, és akkor mással nem történhet olyan, mint velem. Igazán nem haragszom senkire, ki tehet arról, hogy a cement egyszer csak elengedett? – lamentált a férfi. A rendőrség szerint nem indult eljárás a baleset kapcsán.

 ??  ?? A lépcső A cselédlépc­ső alsó része szakadt le, amikor a férfi elindult felfelé. A pincébe zuhant
A lépcső A cselédlépc­ső alsó része szakadt le, amikor a férfi elindult felfelé. A pincébe zuhant
 ??  ?? Lábadozik Domokos István túlélte a zuhanást és megúszta egy lábszártör­éssel. Még napokig kórházban lesz
Lábadozik Domokos István túlélte a zuhanást és megúszta egy lábszártör­éssel. Még napokig kórházban lesz
 ??  ?? Kiemelték
A bajba jutott férfit a tűzoltók emelték ki a pincéből, a mentők pedig kórházba vitték
Kiemelték A bajba jutott férfit a tűzoltók emelték ki a pincéből, a mentők pedig kórházba vitték

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary