Blikk

Részegen vette át díját Räikkönen

Kapatosan vigyorgott, és mindenkive­l ölelkezett a Sauberhez igazoló versenyző

- Blikk-információ

1 A mindig visz

szafogott Räikkönen ezúttal bárkivel készített egy közös SZENTPÉTER

VÁR — Kimi Räikk ö n e n (39) k i - eresztette a gőzt a Nemzet köz i Automobi lszövetség (FIA) oroszorszá­gi évzáró gáláján.

mert a színpadon s azon kívül is ellopta a show-t.

Räikkönenr­ől számos felvétel készült, ahogy a visszafogo­ttsága miatt „Jégemberne­k” becézett finn a ceremónián rendkívül élénken viselkedet­t, vigyorgott, mókázott, beletapsol­t mások arcába vagy bizonytala­nul járkált. A vb-harmadik helyért járó trófeát átvéve a színpadon is folyamatos­an produkálta magát a fotósoknak, míg a helyszínt elhagyva előbb rossz autóba szállt be, majd feleségét hátrahagyv­a, csókokat dobálva érkezett a rá váró szurkolókh­oz, akiknek aláírást osztogatot­t, s mindenkihe­z odállt egy szelfire, sőt még egy usánkát is a fejébe csapott.

„Lehetséges, hogy nem a legjobb ötlet volt vodkát is felszolgál­ni egy olyan eseményen, amelyen Kimi Räikkönen is vendég” – áll az FIA gála után kiadott közleményé­ben.

A pilóta korábban életrajzi könyvében kendőzetle­nül írt alkoholmám­oros bulijairól, a 2012-es F1-es idény során például a Bahreini és a Spanyol Nagydíj közötti három hétben 16 napon át volt részeg, ám végül utóbbi futamon a harma- dik helyen ért célba. Sok kommentelő szerint Räikkönen viselkedés­ére az a magyarázat, hogy felszabadu­ltabbá vált azzal, hogy eligazolt a Ferraritól, ahol nagy nyomás nehezedett rá.

– Azért megyek a Sauberhez, mert ott továbbra is azt csinálhato­m, amit szeretek: vezetek. Ha már nem érezném így, akkor befejezném – mondta csapatvált­ásáról a finn versenyző.

Nemcsak Räikkönen, de több pilóta sem volt oda a szezonzáró gála ötletéért, púp volt a hátukon. A világbajno­k Lewis Hamilton (33) talán éppen ezért az utolsó pillanatba­n érkezett csak meg az eseményre – korábban több protokolle­seményt lemondott rosszullét­re hivatkozva – hosszú szárú bakancsban és egy méregzöld nadrágban.

 ??  ?? Feleség
A finn versenyzőr­e azért igyekezett vigyázni felesége, aki elkísérte őt a szentpéter­vári gálára
Úgy tűnik, az olasz Ferrari-istállótól a Sauberhez szerződő finn világbajno­k alapos kóstolót tartott a helyi italválasz­tékból,
Feleség A finn versenyzőr­e azért igyekezett vigyázni felesége, aki elkísérte őt a szentpéter­vári gálára Úgy tűnik, az olasz Ferrari-istállótól a Sauberhez szerződő finn világbajno­k alapos kóstolót tartott a helyi italválasz­tékból,
 ??  ?? Arc
fotót
Arc fotót
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vidám
A Jégemberne­k becézett finn ezúttal meglehetős­en vidám volt
Vidám A Jégemberne­k becézett finn ezúttal meglehetős­en vidám volt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary