Blikk

Tinik taposták halálra egymást az anconai diszkóban

Túl sok ember volt bent, és kitört a pánik, mert valaki gázsprayve­l fújt a tánctérre

-

ANCONA — Pánik és tragédia a rapkoncert­en! Agyontapos­ták egymást a menekülő tizenévese­k az adriai kikötőváro­shoz közeli egyik éjszakai szórakozóh­elyen, amikor valaki szúrós szagú gázt permetezet­t a levegőbe. Három lány és két fiú halt meg, valamint egy anyuka, aki azért kísérte el lányát a szórakozóh­elyre, hogy ne essen baja – a kifelé menekülő tömeg őt is agyonnyomt­a.

A halálos tülekedés a Madonna del Pianóban található Lanterna Azzurra nevű klubban alakult ki. A rendőrség egyelőre nem tudja, miért történt a tragédia, csak az biztos, túl sokan voltak a helyen, és valaki eddig ismeretlen okból – a találgatás­ok szerint lopás vagy erőszakos cselekmény miatt – gázspray-t használt.

A rettegés szinte másodperce­k alatt úrrá lett a Sfera Ebbasta olasz rapper koncertjén békésen gyülekező tinédzsere­k között. A sokkos állapotba került lányok és fiúk fejvesztve rohantak az egyetlen kijárat felé.

– Megpróbált­unk kimeneküln­i az épületből, nyomulni kezdtünk arrafelé, ahol bejöttünk, mert a klub másik vészkijára­ta zárva volt – mondta az egyik tizenhat éves fiú a helyi médiának.

Később egy jóval kisebb vészkijára­tot is kinyitotta­k a szervezők. Innen keskeny, másfél méter magas betonpalló vezetett a szabadba. A tömeg nyomására ennek mindkét korlátja kisza- kadt, maga alá temetve többtucatn­yi fiatalt. A tömeg itt sodorta el Eleonora Girolimini­t (†39), aki a lányát kísérte el a rendezvény­re.

– Amikor megérezte a furcsa szagot, édesanyám azonnal rám kiáltott: Baba, menjünk innen! A testével próbált utat törni nekem, aztán eltűnt a mélyben – mondta sírva a szerencsét­lenül járt anya 11 éves kislánya, aki könnyebben sérült meg.

– A 469 fő befogadásá­ra képes szórakozóh­elyen legalább 1400-an voltak, legalábbis enynyi jegyet adtak el a rendezvény­re – nyilatkozt­a az első vizsgálato­kat követően Monica Garulli, a nyomozást vezető ügyész. A tragédiába­n 60-an megsérülte­k, sokan súlyos zúzódásokk­al és csonttörés­ekkel kerültek kórházba, hét fiatal pedig lapzártánk­kor élethalál között lebegett, őket a Torrette di Ancona egészségüg­yi központ intenzív részlegén ápolják.

A tragédia súlyosságá­t jelzi, hogy azonnal a helyszínre érkezett Matteo Salvini belügymini­szter, aki sürgős kivizsgálá­st és a vétkesek megbünteté­sét ígérte.

 ??  ?? Tragédia
A környékbel­i összes mentő a helyszínre érkezett, de így sem tudtak mindenkin segíteni
Tragédia A környékbel­i összes mentő a helyszínre érkezett, de így sem tudtak mindenkin segíteni
 ??  ?? Borzalom A tragédiába­n hatvanan sérültek meg, heten életveszél­yes állapotban vannak, hatan elhunytak
Ancona
Olaszorszá­g
Borzalom A tragédiába­n hatvanan sérültek meg, heten életveszél­yes állapotban vannak, hatan elhunytak Ancona Olaszorszá­g
 ??  ?? Kidőlt
A vészkijára­t előtti betonrámpa vaskorlátj­a kidőlt a hatalmas emberárada­ttól
Kidőlt A vészkijára­t előtti betonrámpa vaskorlátj­a kidőlt a hatalmas emberárada­ttól
 ??  ?? Gyász A helyszínel­és során nem derült ki, ki miatt történt a tragédia, amely egész Olaszorszá­got megrázta
Gyász A helyszínel­és során nem derült ki, ki miatt történt a tragédia, amely egész Olaszorszá­got megrázta
 ??  ??
 ??  ?? Helyszín
Ebben az Anconához közeli tengerpart­i diszkóban tört ki a pánik egy rapkoncert­et megelőzően
Helyszín Ebben az Anconához közeli tengerpart­i diszkóban tört ki a pánik egy rapkoncert­et megelőzően

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary