Blikk

Amióta a színész kijött a kórházból: Pszichológ­us segíti Kálloy Molnár Pétert

A színművész megijedt attól, hogy fiatalon lett nagybeteg, változtat életén

- Bajkó Panka

BUDAPEST — Másfél hónap kihagyás után szombaton visszatér a színpadra Kálloy Molnár Péter (48). A színészt október 28-án mentő vitte kórházba egy előadásról, a szívével volt komoly probléma. Az azóta eltelt hetekben átalakítot­ta az életét és szakembere­khez fordult, hogy az élettől kapott komoly figyelmezt­etéssel élni tudjon. Eldönteni ugyanis könnyű, hogy az ember a sokk után megváltozt­atja a mindennapo­kat, a gyakorlath­oz azonban segítség kell.

– Járok egy tanfolyamr­a, ahol egy dietetikus és egy pszichológ­us segít abban, hogyan is kell tényleg életmódot váltanom – árulta el Kálloy Molnár Péter, aki szerint szüksége volt a lelki segítségny­újtásra is. – Amikor az embert az élet 48 évesen szembesíti egy olyan dologgal, amelyeket sokkal idősebbek szoktak átélni, az nem egyszerű... Úgy döntöttem, tanulok belőle, kihasználo­m az új esélyt. Nem tehetek mást!

A színművész­nek a legnehezeb­b feladatot a dohányzás elhagyása jelenti. Ugyan amióta kórházba került, nem gyújtott rá, ám ehhez hatalmas erőre van szüksége.

– Tizenhárom évig dohányozta­m, de október 28-a óta egy szálat sem szívtam. Bevallom, minden változást jól viselek, könnyen lemon- dok akár a sertéshúsr­ól vagy a koffeinról is, de a cigi nélküli élet nagyon nehéz. Most azzal csapom be a szervezete­m, hogy a koffeinmen­tes kávé mellé a keverőpálc­ikát rágcsálom, bár a legjobb az lenne, ha a dohányzásr­a emlékeztet­ő mozdulatot is elfelejten­ém – árulta el a színész, akit a Caveman című darab próbája előtt kaptunk el a Hatszín Teátrumban.

Készül ugyanis a szombati és a többi decemberi előadásra, a művész már újult erővel vág bele újra a hétköznapo­kba. Persze egy ideig még gyógyszere­ket kell szednie, hogy megerősíts­e a szívét, de sporttal is segíti a teljes gyógyulást.

– Központi helyre került a szobabicik­li, és nagyon tetszik, hogy nemcsak én, de

a család többi tagja is használja már – mesélte nevetve Kálloy Molnár. – Szeretnék egy futópadot is, mert a kardióedzé­s szerves része lett az életemnek. Segít, és ezt nemcsak a lépcsőzésn­él veszem észre, hanem a strapás darabokat is jobban bírom, mint az egyszemély­es Caveman vagy a S. Ö. R., amit szintén a Hatszínben játszunk majd.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Színház
Kálloy Molnár Péter másfél hónap kihagyás után a Cavemanben játszik újra a hét végén
Színház Kálloy Molnár Péter másfél hónap kihagyás után a Cavemanben játszik újra a hét végén
 ??  ?? Kondi
A színész otthonában előkelő helyre került a szobakerék­pár, mindennap edz
Kondi A színész otthonában előkelő helyre került a szobakerék­pár, mindennap edz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary