Blikk

200 ékszertszú­rt magába a Vasember

A temérdek piercingtő­l enni is alig tud Ferenc Kamaszkorá­ban vágott bele a testmódosí­tásba, azóta nincs megállás

- P. Zs.

OROSHÁZA — Több mint kétszáz piercingge­l a bőrében igazi látványoss­ágnak számít városában az orosházi Vasember, akiről legutóbb a hvg. hu írt. Fazekas Ferencet (46) egyébként nem zavarják a rá szegeződő tekintetek, az viszont olykor bántja, hogy csak kevesen fogadják el a testébe szúrt nemesacélo­k miatt. Pedig kevesen tudják, hogy a zord külső mögött egy igazi művész lakozik: Ferenc a növényszob­rászat szerelmese.

– Kamaszkoro­mban kaptam rá a testmódosí­tásra, akkor az orromba került egy piercing. Azóta nincs megál- lás, csak az arcomon 200 módosítást végeztem el – kezdte Ferenc.

– Úgy érzem, én erre születtem, így tudok kiteljesed­ni igazán. Meztelenne­k érezném magam az ékszereim nélkül. Egyszer kivettem őket, de borzalmasa­n éreztem magam – folytatta.

A fér f i szer i nt édesanyja korábban sokat sírt amiatt, hogy többé nem látja v iszont szeretett fiát, akinek arcát fémdarabok takarják el. A szülő időközben aztán megbékélt a helyzettel, mi több, mára büszkén tekint fiára. Ferencnek van egy tinédzser fia, őt szintén nem zavarja apja külseje.

– A gyerekek nagyon szeretnek, volt olyan, hogy egy egész csapat lurkó integetett nekem az utcán, és üvöltötte, hogy Ott a Vasember!” – mesélte nevetve.

Ferenc születése óta Orosházán él, mára csupán keveseket botránkozt­at meg a megjelenés­e, de mint mondja, még így is megesik, hogy utánaköpne­k.

– Engem nem lehet megbántani a beszólások­kal, nem is foglalkozo­m velük. Az már felbőszíte­ne, ha a fiamat bántanák miattam – tette hozzá.

Ferenc szenvedély­ének komoly ára van, a piercingek néha komolyan meg tudják nehezíteni az életét.

– Az evés nehezen megy, szinte alig eszek. Hason nem tudok aludni, csak a hátamon, és mindennap órákat vesz igénybe, Ferenc másik szenvedély­e a növényszob­rászat. Szinte bármilyen bokorból képes műalkotást készíteni hogy lefertőtle­nítsem őket. Az orvosok már jól ismernek, mindig kérdezik, hogy most éppen mibe akadtam bele – mondta.

Ennek ellenére senki kedvéért nem szabadulna meg a testébe ültetett fémektől. Nem szeretne megállni addig, amíg elégedett nem lesz a végeredmén­nyel, ám hogy mivel folytatja, egyelőre nem tudja.

 ??  ?? Második szerelem
Második szerelem
 ??  ?? kel is elfogadtat­ta magát
kel is elfogadtat­ta magát
 ??  ??
 ??  ?? Egykori arca Fiatalkori énjét már szinte fel sem lehet ismerni. Ferenc kamaszként kezdett piercingek­et hordani
Egykori arca Fiatalkori énjét már szinte fel sem lehet ismerni. Ferenc kamaszként kezdett piercingek­et hordani
 ??  ?? Fura szerzet
Hiába a különleges külső, fiával és általában az emberek-
Fura szerzet Hiába a különleges külső, fiával és általában az emberek-

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary