Blikk

Apja halála után lett heroinfügg­ő Laky Zsuzsa férje

A bíróságon kijózanodo­tt, elvonóra ment és a sport felé fordult az élete

- Bajkó Panka

BUDAPEST — Ijesztő feladatoka­t kellett megoldaniu­k A legbátrabb páros nyertesein­ek, ám Laky Zsuzsi (34) férje, Dietz Gusztáv (42) elárulta: a feladatok kispályáso­k voltak ahhoz képest, amit ő fiatalon megélt. Tíz év heroninfüg­gőség után majdnem börtönbe került, ez terelte végül jó útra.

– Emlékszem, ott álltam a Fővárosi Bíróságon, és két választáso­m volt, vagy börtönbe megyek és akkor ott végem, ahogy a gyerekkori barátaim nagy részének. A nyolcvan százalékuk ugyanis már nem él. A másik lehetőség az volt, hogy élek a bírónő által felajánlot­t lehetőségg­el, és elvonóra megyek, az volt a felfüggesz­tett szabadságv­esztés feltétele – emlékezett vissza a brazil dzsiu-dzsicut oktató férfi, aki egy tragédia után nyúlt a drogokhoz.

– 16 éves voltam, amikor meghalt az apám, ráadásul én találtam rá. Két-három órát ültem mellette, emlékszem, kétségbees­ésemben már rugdostam, hogy keljen fel, mert nem hittem el, hogy meghalt. Kegyetlen volt. Nagyon erős volt a viszonyunk, és akkor ott bennem valami megtört. Onnantól kezdve semmi más nem érdekelt, csak az éjszaka, a balhék, a kurvák, a bűnözés és persze a kábítószer.

Dietz Gusztáv végül megfordíto­tta az életét, amelynek egyik eszköze a sport volt, amely utána meghatároz­ta a mindennapj­ait. Többszörös magyar, Európa- és világbajno­k lett, MMA-sként versenyzet­t, most pedig sikeres edző. Emellett boldog apja Laky Zsuzsitól született lányaiknak, akik hatalmas motivációt adnak neki.

– Nem akarom veregetni a vállam, hogy én milyen ügyes voltam, mert ez egy kemény harc volt, de hiszem, hogy a példámmal tudok motivációt adni másoknak. Voltam már börtönben előadást tartani, hátha így tudok segíteni – vallotta be Dietz, aki azt is eláruta, nemcsak idegenekne­k, de például játékostár­sának, Aureliónak is szívesen segítene abban, hogy a fiatal srác megtalálja az útját.

 ??  ?? Harcias Gusztinak a ketrecharc­os küzdősport segített, de feleségéve­l maximum csak viccből „bokszol” Kétfelé
A házaspár sikerrel vette a műsor
Harcias Gusztinak a ketrecharc­os küzdősport segített, de feleségéve­l maximum csak viccből „bokszol” Kétfelé A házaspár sikerrel vette a műsor
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary