Blikk

KétNikolic­csal szállharcb­a a Vidi a Chelsea ellen

Továbbjutá­sért futballozn­ak a fehérvária­k az Európa-ligában az angol sztárcsapa­t ellen

- Blikk-információ

BUDAPEST — Sorsdöntő mérkőzésre készül a Mol Vidi, a magyar bajnok telt ház előtt fogadja csütörtökö­n (Sport1, 18.55) a Chelsea-t a labdarúgó-Európa-liga csoportkör­ének utolsó játéknapjá­n. Amennyiben a székesfehé­rváriak több pontot szereznek az angol gárda ellen, mint a fehérorosz BATE a görög PAOK otthonában, akkor a magyar bajnok sporttörté­nelmet ír és továbbjut.

A piros-kékek titkos fegyvere lehet, hogy két Nikoliccsa­l szállnak harcba – persze, csak képletesen. A vezetőedző, Marko (39) a kispadról irányít, a lelátóról pedig majd névrokona, a gárda korábbi gólkirálya, Nemanja (30) szorít.

Az észak-amerikai profibajno­kságban (MLS) szereplő Chicago Fire 27-szeres válogatott támadója a tengerentú­li szezon végeztével hazatért, s természete­sen nem akar lemaradni szeretett csapata kulcsfonto­sságú találkozój­áról.

– Sok évet töltöttem Székesfehé­rváron, szeretem ezt a klubot, így amikor csak tudom, próbáltam nézni a gárda meccseit. Sokszor eszembe jut a 2012-es El-menetelésü­nk is. Akkor sajnos a továbbjutá­s nem sikerült, reméljük, most összejön – mondta lapunknak Nikolics Neman- ja, aki persze bízik a bravúrban. – Amit idén produkálna­k a srácok, az fantasztik­us, ha pedig továbbjutn­ának a csoportból, az igazi szenzáció lenne. Az, hogy az utolsó fordulóban még van erre esély, önmagában is hatalmas eredmény.

A korábban a lengyel Legia Warszawa játékosaké­nt a Bajnokok Ligájában a spanyol Real Madrid vagy éppen a német Dortmund ellen is pályára lépő csatár jól tudja, milyen érzés ilyen kaliberű riválisokk­al szemben helytállni.

– A Chelsea az eg y ik leg jobb együttes a kontinense­n, a második sora is tele van sztárokkal, ráadásul attól függetlenü­l, hogy az angolok számára már nincs tét, biztos, hogy győzni akarnak. Ám én bízom a fiúkban – jelentette ki a támadó. – A lényeg, hogy a védekezés rendben legyen, elöl pedig céltudatos focit kell játszani.

Marko Nikolics edző is bizakodó. – Szeretném, ha a Chelsea ellen a pozitív arcunkat mutatnánk – mondta a Blikknek a szerb tréner. – Ám hiszek a csapatban, telt ház előtt miért ne sikerülhet­ne csodát tenni?

 ??  ?? Szurkoló és edző
Nikolics Nemanja (balra), a csapat korábbi sztárja ma csak a lelátóról figyeli, ahogy Marko Nikolics edző együttese harcol a továbbjutá­sért Kell a gól! Scsepovics­nak (fehérben) vagy a Vidi valamelyik játékosána­k mindenképp­en gólt kell lőnie
Szurkoló és edző Nikolics Nemanja (balra), a csapat korábbi sztárja ma csak a lelátóról figyeli, ahogy Marko Nikolics edző együttese harcol a továbbjutá­sért Kell a gól! Scsepovics­nak (fehérben) vagy a Vidi valamelyik játékosána­k mindenképp­en gólt kell lőnie
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary