Blikk

Kiss Norbert is bulizott vele

- P. Z.

megnézzék, milyen a finn tél. Szaunáztak, iszogattak, szánkóztak, sőt versenyezt­ek, hogy ki tud többet inni.

„Valamikor az est folyamán Kimi ismerős síugró overallt fedez fel a falivitrin­ben: ezt viselte a sokszoros olimpiai bajnok Matti Nykänen a Calgaryban rendezett játékokon. Kimi kiveszi a vitrinből, és belebújik. Jónak tűnik a méret, emelkedik a hangulat. Csak a domb hiányzik, ahonnan ugrani lehetne. Megoldható. Kimi begyűjti az összes díszpárnát, és gondosan elrendezi őket leszállópá­lyának. Aztán felmegy a galériára, koncentrál és elrugaszko­dik. Az első ugrásnál a repülés még hagy némi kívánnival­ót maga után, de a földet érés szinte hibátlan. Kimi úgy dönt, az est hátralevő részében is magán hagyja a síugró overallt” – olvasható a könyvben.

Ám ezzel még nem volt vége a baromkodás­nak.

„Másnap reggel K iminek nyoma sincs. Felhívják a nyaraló tulajdonos­át, keresik, nem találják. Végül valaki kifelé menet kinyitja az előszobába­n lévő nagy szárítósze­krény ajtaját. Kimi ott áll a szekrénybe­n, és mélyen alszik. Miután feléb- red, kiderül, hogy az est folyamán sikerült eláztatnia az overallt, és valahogy meg kellett szárítania. Beállított­a tíz órára és 45 fokra a szárítót, aztán állva elaludt. Így az öltözék és a viselője is szépen megszáradt, és az overallt vissza lehetett tenni a vitrinbe” – mesélte el a versenyző sztoriját az egyik legnépszer­űbb mai finn prózaíró, Kari Hotakainen (61). A kétszeres Európa-bajnok kamionvers­enyző, Kiss Norbert (33) testközelb­ől láthatta, milyen az, amikor Räikkönen elengedi magát.

– Sok évvel ezelőtt, a Forma– 1-es Magyar Nagydíj után találkoztu­nk egy szórakozóh­elyen – emlékezett vissza Kiss. – A barátaival és a csapatának tagjaival bulizott. A kiszáradás­tól nem kellett tartaniuk, ittak rendesen, énekeltek, táncoltak, láthatóan jól érezték magukat. Beszéltünk néhány mondatot, rendkívül barátságos volt, nem éreztette, hogy F1-es sztár.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary