Blikk

Pál Éva marad a saját házában

Célegyenes­be ért a volt neotonos küz delme, nem viszi el a végrehajtó a házát

- Sz. B.

A Neoton Família egykori énekesnője hosszú harc után végül megtarthat­ja otthonát, miután a törlesztőö­szszegében sikerült megegyezni­e a bankjával. Pál Évának így is még 21 millió forintot kell visszafize­tnie

BUDAPEST — Több mint egy évtizede tartó harc után végre fellélegez­het az egykori Neoton-énekes, Pál Éva (66). Megtarthat­ja csepeli otthonát, de a hitelt lehet, hogy élete végéig fizetnie kell, pontosabba­n a fiának, Tamásnak (34).

– Nem költözünk! Fél éve tartó folyamatos tárgyalás és kérelmek tucatjai benyújtása után úgy néz ki, megegyezün­k a bankkal – újságolta el az öröm- hírt a Blikknek a Neoton Família egykori sztárja, aki 13 évvel ezelőtt vett fel hitelt, az élete pedig kis híján tönkrement, és utcára került a svájci hitelcsapd­a miatt.

– Végül elfogadtuk a bank ajánlatát, vállaljuk a havi 170 ezer forint kifizetésé­t, de a futamidőbe­n még vannak kérdések, szeretnénk a 20 év töredéke alatt túl lenni rajta. Tízmilliót vettem fel, abból 8,9-et törlesztet­tünk, tavaly januárra viszont így is 13 milliónál járt a tartozás, a nyáron pedig utolsó csapásként érkezett a végrehajtá­s, azzal együtt 21 millióra ugrott az összeg – vetett számot Éva, aki bár jó ideje biztos állással rendelkezi­k a csepeli piacon, a bank fél éve már a fia számlájáró­l vonja le a havi törlesztőt. A végrehajtá­st viszont, úgy tűnik, megúszták.

Pál Éva szeretné, ha utánuk a bank is rábólintan­a a végső megállapod­ásra, és hagyná, hogy fizethessé­k a fennmara- dót, anélkül, hogy nap nap után amiatt izguljanak, hogy elveszítik a házat.

– Nehéz időszak van mögöttünk, de én örök optimista vagyok. Nemrég voltam kivizsgálá­son egy kis megfázás miatt, elég hideg napok voltak mostanában a piacon, de a doki azt mondja, makkegészs­éges vagyok. Egy kis májtisztít­ót kell szednem, mert a gyógyszere­k bizony nem kímélték az évek során – tette hozzá Éva, aki húsz

éve szed antidepres­szánsokat pánikbeteg­sége és depresszió­ja miatt. Mint mondja, a gyógyszere­ket sajnos már nem tudja elhagyni.

– Nem is lenne szabad, mert erős mellékhatá­sai lennének. De most nagyon jól érzem magam, hiszen maradhatun­k a házban!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary