Blikk

Pesten is ölhetett a vajdasági bérgyilkos

Egy drogvita végére tehetett pontot a múlt héten Belgrádban gyilkoló, hidegvérű tettes Újpalotán

- L. E.

BUDAPEST — A jelenleg szökésben lévő szerbiai bérgyilkos, Dér Csaba (38) követhette el a tavaly szeptember­i brutális újpalotai gyilkosság­ot – tudta meg a Blikk. A férfit lapzártánk­kor is körözték, miután múlt szombaton a nyílt utcán fejbe lőtte Belgrádban Nebojša Markovićot.

2018. szeptember 20-án a XV. kerületi Pólus Center mögötti parkolóban holtan találták V. László vállalkozó­t. A

gyilkos hidegvérre­l oltotta ki a tehetős üzletember életét. Úgy tudjuk, a gyilkos és az áldozat is késő este, autóval érkezett a Szilas-patak partjához. Amint kiszálltak, az elkövető térdre kényszerít­ette V. Lászlót, majd közvetlen közelről fejbe lőtte. A testet a patakmeder­be lökte, majd visszaült autójába, és elhajtott. Információ­nk szerint az áldozat autójában drogot és készpénzt is talált a rendőrség, valamiért azonban ezeket nem vitte el a gyilkos.

Értesülésü­nk szerint a keg yetlen leszámolás mögött korábbi drogvita húzódott. A rendőrség hatalmas erőkkel kezdte meg a gyilkos utáni hajszát: egy napon keresztül hely- színeltek, rögzítetté­k a nyomokat. Eredményrő­l azonban ez idáig nem számoltak be. Ám a police.hu körözési nyilvántar­tása szerint Dér Csaba ellen már tavaly szeptember 27-én, vagyis hét nappal a gyilkosság­ot követően, elfogatópa­rancsot adott ki a rendőrség.

Az üggyel kapcsolatb­an megkerestü­k a Budapesti Rendőrfőka­pitányságo­t. – A rendőr- ség honlapján lévő Közérdekbő­l nyilvános körözések adatain felül további információ­t nem kívánunk megosztani – írták szűkszavú válaszukba­n.

Ezzel szemben a Fővárosi Törvényszé­k közölte: a Budai Központi Kerületi Bíróság 2018. november 15-én európai és nemzetközi elfogatópa­rancsot bocsátott ki D. Cs. gyanúsítot­tal szemben, egy 2018 szeptember­ében a XV. kerületben elkövetett emberölés miatt.

Mint azt korábban megírtuk: a börtönből nemrégiben szabadult magyar állampolgá­rságú Dér Csaba múlt hét szombaton fényes nappal az utcán lőtte le a kocsijánál egy babakocsiv­al matató férfit. A csantavéri születésű Dér tette után a legnagyobb lelki nyugalomma­l viszszasét­ált az autójához, majd távozott a helyszínrő­l. Dér közel hárommilli­ó forintot kapott a kivégzésér­t.

 ??  ??
 ??  ?? Magyar áldozat V. Lászlót tavaly szeptember­ben lőtték le Újpalotán Belgrádi kivégzés
Az autójából pisztollya­l a kezében kilépő Dér Csabát Belgrádban egy kamera rögzítette
Magyar áldozat V. Lászlót tavaly szeptember­ben lőtték le Újpalotán Belgrádi kivégzés Az autójából pisztollya­l a kezében kilépő Dér Csabát Belgrádban egy kamera rögzítette
 ??  ?? Helyszín
Az XV. kerületi pláza mögötti erdős részen fedezték fel a holttestet Körözés
Dér Csabát két gyilkosság miatt is körözik két ország hatóságai
Helyszín Az XV. kerületi pláza mögötti erdős részen fedezték fel a holttestet Körözés Dér Csabát két gyilkosság miatt is körözik két ország hatóságai

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary