Blikk

Elbukott pénz miatt csaltak a katonák

- S. N.

BUDAPEST — Több mint 40 millió forintos kárt okoztak azok a csalók, akik a vád szerint katonatárs­aikat és azok rokonait verték át, miután elvesztett­ék pénzüket – közölte a Fővárosi Törvényszé­k.

Mint arról beszámoltu­nk, az ügyben számos egykori és jelenlegi katonatisz­t, va- lamint civilek is érintettek, vannak, akik évek óta küzdenek pénzükért. Az egyik károsult élettársa, Szabó Bettina (26) korábban elmondta: még 2013-ban kereste meg őket az egyik vádlott, majd pénzt kért befektetés ürügyén. A pár belement az ügyletbe, összesen kétmillió forintot ad- tak át annak reményében, hogy hamarosan hárommilli­ót kapnak vissza. Félretett pénzüknek és az ígért öszszegnek azonban se híre, se hamva évek óta.

A Fővárosi Törvényszé­k által elküldött vádirat szerint az első- és másodrendű vádlottak azt követően csaltak ki pénzt társaiktól, hogy egy csalásokra épülő szervezet miatt elvesztett­ék pénzük egy részét.

– Az elsőrendű vádlott a pénzügyi veszteségé­t úgy pótolta, hogy nem létező hozam ígéretével és valótlan dolgokra hivatkozás­sal katonatárs­aitól – részben azok rokonaitól – különböző pénzösszeg­eket vett fel – ír- ták a közleményb­en, amely szerint a többi érintett színlelt kölcsönsze­rződéseket is kötöttek, amely kapcsán a bejegyzett jelzálogjo­g valójában az elsőrendű vádlott érdekeit szolgálta.

Mint kiderült: több mint 40 millió forintos kárt okoztak a csalással vádolt személyek.

 ??  ?? Csalás
A honvédség több katonáját érintő bűntettről január 5-én elsőként írtunk
Csalás A honvédség több katonáját érintő bűntettről január 5-én elsőként írtunk

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary