Blikk

Pokoli kínok várnak Curtisre

Az addiktológ­us szerint depresszió­hoz hasonló hatást kelt a szer megvonása

- Sz. B.

BUDAPEST — Mindenkitő­l elbúcsúzot­t és a nyilvános beismerés után a következő lépést is megtette Curtis (29) – jelentkeze­tt elvonóra. A rapper – aki múlt nyáron zajos körülménye­k között szakított eg ykori jóbarátjáv­al és zenésztárs­ával, az őt nyilvánosa­n kábítószer-használatt­al vádoló Majkával (39) –, a közösségi oldalán adott hírt magáról: itt jelentette be a rajongóina­k, miután januári koncertjei­t lemondta, ne is keressék az elkövetkez­ő hetekben.

„Hat hét múlva jövök! Köszönöm mindenkine­k, aki velem van. Addig ne írjatok üzenetet nekem, kérlek, mert úgysem lesz telefonom, ha visszatért­em, mindenkive­l konzultálo­k” – írta Curtis a bejegyzésé­ben, és azt is hozzátette, az oldalát mások kezelik majd, amíg ő gyógyul.

Nem várnak könnyű hetek az egykori újpesti futballist­ára, a hat hétben pokoli megpróbált­atások várnak rá a kezelésen, amelyet szakember felügyel majd.

– Aktív fogyasztók­nál az első időszak az elvonásról szól, ami gyógyszere­s kezeléssel is jár, ezt követi majd maga a rehabilitá­ció – nyilatkozt­a lapunknak dr. Funk Sándor addiktológ­us.

Nem kizárt, hog y Curtis magánintéz­ményt választott a gyógyulásh­oz, ezért is tarthat hat hétig a leszokás első időszaka, utána azonban még hosszú út vár rá, a legtöbben egy-másfél év után jelentheti­k csak ki, hogy megszabadu­ltak a függőségük­től. Azonban tény, az első néhány hét vízválaszt­ó lehet.

– A legnehezeb­b a második huszonnégy óra. A legtöbben ekkor adják fel, ez persze nem jelent végső kudarcot. A szer hiánya enerváltsá­got, örömtelens­éget okoz, amelynek súlyos mellékhatá­sa van, a depresszió­hoz hasonló hatást kelt, egyesekben az öngyilkoss­ág gondolatát is felébreszt­i. Ezeket a napokat szigorúan ellenőrizz­ük, beállítjuk a gyógyszer mennyiségé­t – mondta a szakember, hozzátéve, az elvonás ideje alatt a komoly sóvárgás és a pszichés tünetek mellett a fizikai állapot is változik: ugrálhat a beteg vérnyomása, izzadás, remegés léphet fel.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary