Blikk

Rossi gyászolja kedvenc szurkolójá­t

András (†41) özvegyét megha totta, hogy a ka pitány megemlé kezett férjéről

- P. I.

BUDAPEST — Közel áll Marco Rossi (54) szívéhez a Honvéd focicsapat­a, így érthető, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitányát letaglózta Lankovits András (†41) halálhíre. Az Ördög becenévre hallgató szurkoló élete volt a kispesti együttes, tizenéves kora óta a gárda szinte összes hazai, illetve idegenbeli találkozój­án a B középben buzdította kedvenceit.

A szakemberr­el, aki három szezonon át irányított­a a piros-feketéket, nagyon jó volt a kapcsolata, együtt ünnepelték 2017-ben a gárda NB I-es aranyérmét. Többször beszélgett­ek, s az egyik ilyen alkalommal készült közös fotóval emlékezett meg most a tréner a drukkerről.

„Tudomásom ra j utott, hogy hosszas, súlyos betegség után néhány nappal ezelőtt elhunyt. Feleségét és kislányát kellett itthagynia. Nagyon megrázott a hír, mindkettőj­üket ölelem. Őszinte részvétem” – írta Rossi a közösségi oldalára feltöltött fotóhoz.

A drukker özvegyét, Lankovitsn­é Zsömbölyi Ritát meghatotta a kapitány gesztusa.

– Nincsenek szavak erre, elképesztő­en jólesett, hogy Marco Rossi megemlékez­ett a férjem ről, nag yon kö - szönöm nek i. Úriember, akit méltán imádnak a kispesti szurkolók. Egyébként az említett fotó nekem készült, a párom hosszú időn keresztül büszkélked­ett vele – mesélte könnyeivel küszködve az elhunyt szurkoló felesége a Blikknek.

Az elmúlt években elképesztő megpróbált­atásokat kellett átélnie a focidrukke­rnek.

– Nyolc évig harcolt a betegségév­el, agydaganat­a volt. Ennek ellenére amíg tudott, kijárt a mérkőzések­re. A kispesti szurkolók, az északi kanyar tagjai mindvégig mellette álltak. Még a házunk hoz is eljöttek, hogy jobbulást kívánjanak neki – mesélte Lankovitsn­é Zsömbölyi Rita.

 ??  ?? Mellette álltak
A kispesti szurkolók így biztatták Ördög becenevű társukat
Mellette álltak A kispesti szurkolók így biztatták Ördög becenevű társukat
 ??  ?? Együtt
Marco Rossi kapitány maga posztolta ezt a közös képet, miután tudomást szerzett András haláláról
Együtt Marco Rossi kapitány maga posztolta ezt a közös képet, miután tudomást szerzett András haláláról

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary