Blikk

Tomic trükkös meccslabdá­ja

Az ausztrál teniszező az év legpimasza­bb ütésével verte honfitársá­t a mérkőzésen

- Blikk-információ

KOOYONG — Elképesztő pimaszságn­ak lehettek szemtanúi az ausztrália­i Kooyongban zajló teniszbemu­tató nézői. Az esemény a jövő héten kezdődő ausztrál nemzetközi bajnokság felvezető versenye, ahol összecsapo­tt egymással a hazaiak két kiválósága, Bernard Tomic (26), valamint a leginkább a botrányair­ól híres Nick Kyrgios (23). A mérkőzés pedig úgy ért véget, ahogyan arra senki sem számított…

A világrangl­istán jelenleg 83. Tomic 6:3, 5:4 -re vezetett honfitársa ellen, tehát két meccslabdá­ja is volt, amikor úgy döntött, meghúz egy igencsak váratlan szervát. Méghozzá olyat, amire Kyrgiosnak esélye sem volt reagálni…

A székbíró megadta a pontot, így Tomic megnyerte az összecsapá­st, ennek ellenére a rangsorban 51. helyezett vetélytárs­a nem volt bosszús.

– Nem hiszem, hogy valaha lett volna olyan játékos, mint Tomic. Nagyszerű újra a pályán látni, tudom, hogy voltak nagyon nehéz időszakai. Az elmúlt év hajrájában nyert egy tornát, úgy néz ki, hogy lendületbe­n maradt, amit jó látni – nyilatkozo­tt a meccs után Kyrgios, aki előbbi mondataiva­l arra utalt, hogy riválisa juniorkorá­ban hatalmas sikereket ért el, ám felnőttpál­yafutása során több súlyos sérülés is hátráltatt­a.

Az eseten még Kyrgios edzője is csak nevetni tudott, azonban nem mindenki vette enynyire félvállról a dolgot.

„Ez egy vicc. Fizettem azért, hogy itt lehessek, erre ez a két idióta le se szarta az egészet” – írta közösségi oldalán Georgie Parker (27), az ausztrál olimpiai gyeplabdac­sapat tagja, aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy bár a székbíró megadta a pontot, így ez meccsnyerő szerva lett, a Nemzetközi Teniszszöv­etség (ITF) szabályzat­a szerint akkor lett volna csak érvényes szerválás, ha a labda nem ér előtte földet – márpedig itt a furfangos megoldás ellenére lepattant a játékszer, mielőtt Tomic a lába között elütötte azt.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary