Blikk

Tévésre cserélte nejét a világ leggazdaga­bb embere

Bezos a feleségéve­l együtt alapította cé gét, rengeteg különc szokásuk volt

- Sz. Zs.

SEATTLE — Az év legbotrány­osabb válása kezdődött meg az Egyesült Államokban, miután a világ leggazdaga­bb embere, Jeff Bezos (54) multimilli­árdos üzletember bejelentet­te, hogy 25 év után elhagyta feleségét, MacKenzie Bezost (49). Az ügy nemcsak az elképzelhe­tetlenül nagy vagyon – 39 ezer milliárd forintnyi dollárról van szó – miatt borzasztóa­n kényes, de az okok miatt is.

– Tudatni akarjuk az emberekkel életünk egy fejleményé­t. Úgy döntöttünk, hogy elválunk, és barátokkén­t folytatjuk az életünket – írta a házaspár közleményü­kben, azt is hozzátéve, hogy „egy család maradunk, jó barátok, és folytatni fogjuk közös vállalkozá­sainkat és projektjei­nket”. A pletykák szerint azonban ennél többről van szó, Jeff Bezosnak máris új barátnője van.

A National Enquirer című újság hamarosan megjelenő cikkében ugyanis Bezos házasságtö­réséről rántották volna le a leplet. Az új barátnő nem egy huszonéves hozományva­dász, hanem Lauren Sanchez (49) befutott tévés, ráadásul háromgyerm­ekes anya. A család barátai szerint azonban a kapcsolatu­k csak azután kezdődött, hogy Bezos és felesége különköltö­ztek. A pletykákná­l persze jobban izgatja az üzleti világot, mi lesz a hatalmas gazdagságg­al.

Bezosék már ak kor együtt voltak, amikor megalapíto­tta az Amazon nevű kereskedel­mi óriáscéget. A vállalatba­n felesége volt az első alkalmazot­t. Bezos emellett tulajdonos­a a Washington Post c í mű lapna k , va la m i nt va n eg y űrtechnoló­giai vállalkozá­sa, a Blue Origin. Számos szigetet birtokolna­k, de rengeteg különc szokásuk is van. Bezos például k izárólag polipot hajlandó reggelire enni. A cég indulása óta döbbenetes­en megváltozt­ak: a korábbi szürke kisegerekb­ől a rengeteg pénznek és a jólétnek köszönhető­en valódi hollywoodi álompárrá váltak, legalábbis külsőségek­ben.

A Washington állambeli törvények szerint a házaspárna­k osztozkodn­iuk kell fele-fele arányban minden olyan vagyonelem­en, amelyet házasságuk alatt szereztek, de peren kívül máshogy is megállapod­hatnak a felek.

 ??  ??
 ??  ?? A szerető A tévés és szintén házas Lauren Sanchezzel szűrte
össze a le
vet a milliárdos Külön utak
Jeff és MacKenzie Bezos az USA felső tízezrének krémjéhez tartozik, most viszont a válásukkal van tele az amerikai sajtó
A szerető A tévés és szintén házas Lauren Sanchezzel szűrte össze a le vet a milliárdos Külön utak Jeff és MacKenzie Bezos az USA felső tízezrének krémjéhez tartozik, most viszont a válásukkal van tele az amerikai sajtó
 ??  ?? Birtok Bezosék birtoka, ez is szerepelni fog az osztozkodá­sban
Birtok Bezosék birtoka, ez is szerepelni fog az osztozkodá­sban
 ??  ?? A család
Bezosék négy gyereket neveltek: három fiuk született, de akartak egy lányt, ezért Kínából fogadtak örökbe
A család Bezosék négy gyereket neveltek: három fiuk született, de akartak egy lányt, ezért Kínából fogadtak örökbe
 ??  ?? Átalakulta­k
nem is A házaspár 15 évvel ezelőtt még hasonlítot­t mostani önmagára
Átalakulta­k nem is A házaspár 15 évvel ezelőtt még hasonlítot­t mostani önmagára

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary