Menekülő kislányra is lőtt a halálosztó

Két halott az osztrák férfi ámokfutása után

BLIKK - - CÍMLAP - HIRDETÉS

KÁPTALANFA — Féktelen mészárlást rendezet t a v iszonzatlan szerelemtől megvadult osztrák férfi, W. M. (†56) volt párja káptalanfai házánál tegnapra virradóra. A férfiban fékeveszett düh munkálhatott, amikor sötétszürke BMW-jével leparkolt O.ék Veszprém megyei otthona előtt: először rá akarta gyújtani a családra a házat, majd lövöldözni kezdett. Valóságos vérfürdőt rendezett, még a menekülő gyereket sem kímélte. W. M. és a 22 éves magyar nő Ausztriában ismerkedett meg. Ám információink szerint kapcsolatuk annyira megromlott, hogy a lány viszszaköltözött szülei házába. Az O. család tizenegy gyermeket nevelt, a tragédia idején a házban összesen kilencen voltak. A férfi minden jel szerint képtelen volt beletörődni a nő elvesztésébe, ezért csütörtök este bécsi házától Káptalanfa felé vette az irányt, hogy végrehajtsa szörnyű tervét. Miután nem sikerült szerelmére és rokonaira gyújtani a házat, előrántotta fegyverét, és lőtt mindenre és mindenkire, aki élt és mozgott: a nőt életveszélyesen megsebesítette, 52 éves apját halálosan, anyját pedig súlyosan megsebezte. Akkor sem kegyelmezett, amikor a nő 3 éves húgát az egyik ro- kon megpróbálta kimenekíteni a földi pokolból. A gyerekre is szünet nélkül tüzelt: a kislányt a mellkasán érték a lövedékek. Hatéves testvére pedig a korábban gyújtott tűzben sérült meg. Végzett a volt szerelmével közös kutyájukkal is. A vérengzés után az osztrák maga ellen fordította fegyverét és kioltotta életét.

– Szörny ű volt az egész, még mindig remegek – idézte fel a drámai pillanatokat az O. család egyik gyermeke, Máté. – Berontott hozzánk ez az őrült osztrák férfi, és ránk támadt. Pokoli volt: belém égett, ahogy édesanyám ölében éppen aludni készülő 3 éves kistestvérem golyókat kap a testébe, anyukámat pedig a karján találja el. Menekülni próbált, karjában testvérünkkel, de még utánuk is lőtt ez a szörnyeteg – temette kezébe arcát a fiatal fiú.

A tragédia érthetően letaglózta a családot, amely nek tagjai végül félelmükben egy közelben lakó rokonuk hoz menekültek.

Az elhunyt családfőt a legnagyobb tisztelet övezte a faluban. A helyiek szerint tisztességgel, becsülettel nevelte tizenegy gyermekét.

Az osztrák életveszélyesen sér ült á ldozata iér t lapzá rtánkkor is küzdöttek az orvosok.

– A veszprémi kórházból egy hároméves kislányt szállították át intézményünkbe péntek reggel 6 óra körül. A kislány mellkasa és feje sérült, a mellkasi sérüléseket ellátták, az idegsebészeti be- avatkozást azonban intézményünkben végeztük. Egy koponya boltozati impressziós, azaz nyomásos – feltehetően nagy ütés miatti – sérülése volt. Az agy zúzódott, az agyburokban pedig bevérzés volt. A kislányt a gyermekintenzív osztály unkon kezeljük, továbbra is életveszélyben van – mondta el lapunknak dr. Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa.

– Az osztrák állampolgárról nem áll módomban tájékoztatást adni, ilyesmire csak a magyar nyomozó hatóság engedélyével kerülhetne sor, ami a nyomozás miatt egyelőre kizárható – válaszolta megkeresésünkre Paul Eidenberger, a bécsi rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tetthely Helyszínelők a háznál, ahol az őrjöngő férfi tüzet nyitott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.