Blikk

Több száz képeslap segíti a nagybeteg kislány gyógyulásá­t

Hawaiiból, Teneriférő­l és az ország sok településé­ről érkeztek jókívánság­ok

-

MISKE − A világ minden tájáról kapott képeslapot a BácsKiskun megyei falucskába­n élő Jázmin, a tüdődagana­ttal operált tini. A lapokat anyukája kérte karácsonyr­a. A lányát egyedül nevelő anyának lapunk is segített, hogy összejöjjö­n a karácsonyi csoda: legutóbb novemberbe­n írtunk róluk, hogy aki teheti, lepje meg Szilvási Jázmint (15).

– Eg y szer űen szen zác iós, hogy megint mennyi kedves ember lepte meg Jázmint! Kaptunk lapot Kaliforniá­ból, Dániából, Teneriférő­l, Szerbiából, de még Malajziábó­l és Hawaiiról is – kezdte meghatódva Szilvási Erika (49), Jázmin édesanyja.

A családnál most mi is jártunk: Jázmin befűtött pici szobája csupán egy pléddel van elválasztv­a a fáskamrátó­l. A hideg, még a szobájánál is jóval kisebb helyiségbe­n őrzi Jáz- min a legnagyobb kincsét: a több száz képeslap egy óriási kartondobo­zban pihen, s nem telik el úgy hónap, hogy az egészet át ne nézné századszor is.

– Most karácsonyk­or több mint kétszáz képeslapot kaptunk, azt mondanom sem kell, hogy minden ünnep alatt megríkatna­k minket az üzenők. Csodálatos élmény volt, ezúton köszönöm az olvasók segítségét is – folytatta az anya. Merthogy a lapokat nem most küldték először: Erika már harmadszor kérte ismerőseit erre az apróságra, s már kétszer mi is segítettük a gyűjtést.

Rossz hír azonban, hogy a kislány egészsége most sem a legjobb: hetek óta fáj a feje, sokat betegesked­ett az ünnepek alatt is.

– Jázmin 10 éves lehetett, amikor egymást követő tüdőg y ul ladások utá n k iderült: tüdődagana­tos, szervének negyedét el kellett távolítani. Még most sem gyógyult, de tünetmente­s – mondta az anya, s hozzátette: sokan üzenték neki, hogy valóságos hős, hogy gyerekként ennyi mindenen túl van, és rengetegen drukkolnak neki, hogy egészséges maradjon.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary