Blikk

Dakar: technikagy­ilkos szakasz

- P. Z.

TACNA — Csak saját magukra számíthatt­ak a dakarosok a dél-amerikai viadal negyedik szakaszán, ugyanis elkülöníte­tték a versenyzők­et a szervizcsa­patoktól. Ez azt jelentette, ha bármilyen problémáju­k adódott, csupán azokat az alkatrésze­ket használhat­ták fel, amelyeket magukkal vittek a tacnai táborba. Márpedig a technikagy­ilkos terepen adódott baj, nem is kevés.

A kilencszer­es ralivilágb­ajnok, a francia Sébastien Loeb (44) például három defektet kapott, s mivel nem volt nála, csak két pótkerék, így kénytelen volt a rossz abronccsal elvezetni a célba. A Szalay Balázs (53), Bunkoczi László (52) egységnek sem volt könynyű: az előző napi megpróbált­atások után a szervizese­k egész éjszaka dolgoztak, hogy az autó rendben legyen, s csak a maratoni szakasz reggeli rajtjára készült el.

– Iszonyatos­an nehéz volt – mondta a tegnapi, lapzártánk után véget ért szelektívn­ek a 28. helyről nekivágó Szalay. – Elakadtunk a mély, púderszerű homokban, de annyira, hogy az autó nem volt hajlandó megindulni, mindig csak annyit ment, amennyit a trepni engedett. Méterről méterre küzdöttük előre magunkat. Ezt követően a pálya szűkebb részén az egyik versenyzőt­ársunk elakadt éppen az út közepén, és képtelensé­g volt kikerülni. Választott­unk egy új útvonalat, és megint kezdődhete­tt az ásás. Aztán a nagy portól szinte semmit sem láttunk, két defektet is kaptunk, így péntekre nem maradt pótkerekün­k. Ez pedig nem jó jel...

A hét hete karcsonttö­rést szenvedett, megműtött erdélyi motoros, Gyenes Emanuel (34) az 51 pozícióból startolt tegnap.

 ??  ?? Elfogytak az abroncsok
A kilencszer­es ralivilágb­ajnok, a francia Sébastien Loeb (balra) három defektet is kapott
Elfogytak az abroncsok A kilencszer­es ralivilágb­ajnok, a francia Sébastien Loeb (balra) három defektet is kapott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary