Blikk

Hajtóvadás­zat

A Juve focistája továbbra is állítja: ártatlanul vádolják a tíz évvel ezelőtti esettel

- P. I.

LAS VEGAS − Továbbra sem nyugodhat meg Cristiano Ronaldo (33), akit nemi erőszak elkövetésé­vel vádolnak. Az ötszörös aranylabdá­s portugál futballist­a 10 évvel ezelőtti ügyében újabb fontos nyomozati cselekmény történt. A Las Vegas-i hatóságok ugyanis DNS-mintát kértek tőle, mivel vádlója, Kathryn Mayorga (34) akkor viselt ruháján egy másik személy sejtörökít­ő anyagára bukkantak.

Az olasz Juventus játékosát arra utasítottá­k, juttassa el nekik a saját DNS-ét, hogy az illetékese­k ellenőrizh­essék, megegyezik-e a talált minta az övével.

– A DNS nem mindenható, óvatosan kell vele bánni. Azt százszázal­ékos biztonságg­al meg lehet állapítani, ha két ember között bármiféle kontaktus volt. Viszont, hogy történt-e erőszak, arra nem jelent bizonyíték­ot. Ebben az esetben más miatt lehet jelentőség­e Ronaldo sejtörökít­ő anyagának. Kiderülhet ugyanis, hogy nem az övé az a minta, amelyet a hölgy ruháján megtalálta­k – magyarázta dr. Szeles Géza (56) igazságügy­i orvos szakértő a Blikknek.

Sajtóértes­ülések szerint a sportoló mindent elkövet, hogy bebizonyít­sa az ártatlansá­gát, ezért együttműkö­dik a hatóságokk­al, amelyek úgy tűnik, hajtóvadás­zatot indítottak ellene…

Mint ismert, a fent említett amerikai nő, Kathryn Mayorga egy 2009-es eset miatt perelte be Ronaldót, aki állítása szerint egy hotelszobá­ban análisan megerőszak­olta őt. Elmondta, 2010-ben megállapod­tak, amelynek értelmében 375 ezer dollárt (104 millió forintot) kapott a hallgatásá­ért. A nő azt állítja, hogy féltette saját magát és családját, ezért írta alá a megállapod­ást, de a pénz nem segítette az életét. Feljelenté­sét követően indított ismét nyomozást az ügyben a Las Vegas-i rendőrség. Ronaldo mindent tagad. – Határozott­an visszautas­ítom az ellenem felhozott váda- kat. A nemi erőszak egy gyalázatos bűn, amely ellenkezik mindazzal, amiben hiszek. Tiszta lelkiismer­etem lehetővé teszi, hogy nyugodtan várjam a vizsgálato­k eredményét – jelentette ki a focista.

Eddig jók voltunk, de a szezon fontos része csak most kezdődik

Jürgen Klopp,

a Liverpool német menedzsere óvatosságr­a int, hiába vezeti focicsapat­a az angol bajnokságo­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary