Blikk

Túl lassú volt az NB I-hez a Fradi argentin focistája

124 millióért igazolták, de csak 55 percet játszott az őszi szezonban

- P. I.

BUDAPEST — Hatalmas melléfogás­nak bizonyult Matías Rodríguez (25) szerződtet­ése a Fradi focicsapat­a számára. Fél év után távoznia kell a klubtól, Szerhij Rebrov (44), a gárda ukrán vezetőedző­je nem vitte el őt a törökorszá­gi edzőtáborb­a. Pedig a bajnoki éllovas zöld-fehérek nem kevés pénzért, 385 ezer euróért (124 millió forintért) szerződtet­ték az argentin középpályá­st nyáron a hazája bajnokságá­ban szereplő Chacarita Juniorstól. Ez az összeg különböző feltételek­kel 700 euróra (225 millió Ft-ra) is emelkedhet­ett volna, de persze így is a klub történetén­ek egyik legdrágább igazolásán­ak számít.

A focista ennek ellenére enyhén szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, csupán epizódszer­epet kapott az őszi idényben, s most mennie kell. Két Magyar Kupa-találkozó mellett csak négy bajnokin játszott, mindannyis­zor csereként lépett pályára, összesen 55 percet töltött a gyepen az NB I-ben.

– Hatalmas lehetőség számomra, hogy a Fradiban játszhatok, nagyon vonzó volt a klub ajánlata. A legfőbb célom természete­sen az, hogy megnyerjük a bajnokságo­t – mondta a szerződtet­ésekor a sportoló, akinek már nem lesz esélye a bizonyítás­ra...

Az ulloi129.hu szurkolói portál szerint Rebrov a szakmai stábbal egyetértés­ben úgy vélte, Rodríguez mind futósebess­égben, mind pedig gondolkodá­sban túl lassú az NB I színvonalá­hoz, nem üti meg a mércét. Tesztviszo­nyok között állítólag mindössze 28 km/óra a maximális sebessége. Tehát nem a pályán, védővel a nyakán, labdával a lábánál. A keret többi tagja 30 feletti eredmény t ér t el... A focista az ecuadori Club Deportivo de la Universida­d Católica együttesén­él folytathat­ja pályafutás­át.

Rodríguezh­ez hasonlóan minden valószínűs­ég szerint a német Julian Koch (28), a portugál Rui Pedro (30), az izlandi Kjartan Finnbogaso­n (32), a szerb Dejan Georgijevi­cs (24) is távozik, ők sem utaztak el a Fradi edzőtáborá­ba.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary