Blikk

Tüntetés után metrófogla­lás

- Blikk-információ

BUDAPEST — A metrókat akarják ellepni leg újabb tervezett akciójukka­l a demonstrál­ók. „Első akciónk, hogy január 18.-án pénteken az utazás feltételei­t betartva elfoglalju­k az M2-es metró szerelvény­eit, ami a Déli pályaudvar és az Örs Vezér tere között közlekedik” – idézte az ATV a Föld- alatti Mozgalom Facebookol­daláról. A szervezők az eseményben arról írnak: „mindenki menjen metrózni, szálljon fel bárhol, bármely vonalra, és ne szálljon le róla legalább egy órán keresztül!”.

Mindeközbe­n több százan tartottak vonulásos tüntetést szombat este Békéscsa- bán a munka törvénykön­yvének módosítása, valamint a kormány ellen. A tömeg az ellenzéki pártok zászlaival, „Ellenállás!” molinóval felvezetve, „Nem félünk!”-et skandálva vonult fel a város főutcáján, majd a városháza előtt hallgatták meg a Békéscsabá­ra érkezett ellenzéki politikuso­kat. Hadhá- zy Ákos független országygyű­lési képviselő arról tájékoztat­ta hallgatósá­gát, hogy már 400 ezer aláírás gyűlt össze anna k érdekében, hogy Magyarorsz­ág csatlakozz­on az Európai Ügyészségh­ez. De felszólalt­ak más ellenzéki pártok képviselői is a tömeg előtt.

 ??  ?? Békéscsaba­i vonulás
Szombat este Békéscsabá­n több száz tiltakozó vonult a városháza elé, ahol fővárosi politikuso­k is szónokolta­k
Békéscsaba­i vonulás Szombat este Békéscsabá­n több száz tiltakozó vonult a városháza elé, ahol fővárosi politikuso­k is szónokolta­k

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary