Tüntetés után metrófoglalás

BLIKK - - POLITIKA - Blikk-információ

BUDAPEST — A metrókat akarják ellepni leg újabb tervezett akciójukkal a demonstrálók. „Első akciónk, hogy január 18.-án pénteken az utazás feltételeit betartva elfoglaljuk az M2-es metró szerelvényeit, ami a Déli pályaudvar és az Örs Vezér tere között közlekedik” – idézte az ATV a Föld- alatti Mozgalom Facebookoldaláról. A szervezők az eseményben arról írnak: „mindenki menjen metrózni, szálljon fel bárhol, bármely vonalra, és ne szálljon le róla legalább egy órán keresztül!”.

Mindeközben több százan tartottak vonulásos tüntetést szombat este Békéscsa- bán a munka törvénykönyvének módosítása, valamint a kormány ellen. A tömeg az ellenzéki pártok zászlaival, „Ellenállás!” molinóval felvezetve, „Nem félünk!”-et skandálva vonult fel a város főutcáján, majd a városháza előtt hallgatták meg a Békéscsabára érkezett ellenzéki politikusokat. Hadhá- zy Ákos független országygyűlési képviselő arról tájékoztatta hallgatóságát, hogy már 400 ezer aláírás gyűlt össze anna k érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. De felszólaltak más ellenzéki pártok képviselői is a tömeg előtt.

Békéscsabai vonulás Szombat este Békéscsabán több száz tiltakozó vonult a városháza elé, ahol fővárosi politikusok is szónokoltak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.