Autójával vontatta el a ralis a trolibuszt

Kisebb tömeg szurkolta végig, amint az Audi felszabadította a Thököly út forgalmát

BLIKK - - AKTUÁLIS - J. K.

BUDAPEST — Néhány perc alatt megelőzte egy közlekedési káosz kialakulását Audijával Vincze Márton (48). A fővárosi férfi, mint mondta, nem gondolta, hogy ekkora sikert arat majd a mutatványa, ahogyan Audijával arrébb vontat egy csuklós trolibuszt.

– Éppen arra jártam, amikor a trolibusz lerobbant a Róna utca és a Thököly utca kereszteződésében, pont a csomópont közepén – idézte fel lapunknak a férfi a szombat délutáni esetet, akinek neve az autósportban is jól ismert.

– Mivel a kocsim elég nyomatékos, és már több alkalommal segítettem nagyobb autóknak, A lerobbant trolit a Róna utca sarkán lévő megállóba vontatta Vincze Márton raliversenyző. Itt nem akadályozta a forgalmat úgy gondoltam, egy troli sem szemében egy pillanat alatt foghat ki rajtam – nevetett a hőssé avanzsált audis. A csukralibajnok, aki éppen bevásárlós busz mellett eltörpülő mélásból tartott hazafelé, amikor retekkel rendelkező Audival megállt előtte a hatalmas, köMárton körülbelül százméterrülbelül tíztonnás járgány. nyit húzta a trolit. Végül egy

– A sofőr nagyon meglepőbuszmegállóban állították féldött, amikor megkérdeztem, re a monstrumot, így mindenhogy elvontassam-e. A követki mehetett a dolgára, a trokező pillanatban pedig már li pedig senkit nem akadályokerestem is a kötelet és össze zott tovább. akasztottuk a két járművet – – Az emberek fotóztak, vifolytatta a budapesti autósok deóztak, később pedig az in- terneten láttam magam viszont. A végére filmszerűvé vált az egész, megtapsoltak és gratuláltak az emberek – nevetett Márton, aki azt is elárulta, hogy autója még csak nem is összkerék-, hanem elsőkerékmeghajtású.

Lapunk megtudta, hogy a segítő szándékú autós nem először vált a hírek főszereplőjévé: néhány év vel ezelőtt raliautójával ütközött össze a Hende Csaba politikust szállító autóval. A sportolót kérdeztük az esettel kapcsolatban, annyit reagált: az már egy lezárt ügy.

Lapunknak egy trolibuszvezető elmondta: kollégája könynyen bajba kerülhet. „Szabály, hogy ilyen esetben nem fogadhatunk el segítséget bárkitől. Ennek oka, hogy a jármű alján is vannak áramütést okozó pontok.” Kerestük a trolibuszt üzemeltető társaságot, hogy megtudjuk, vizsgálják-e az esetet.

Végállomás

Megfeszülve A hatalmas járgányt nem volt könnyű elvontatni, belefeszült a kötél és az autó is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.