Blikk

Autójával vontatta el a ralis a trolibuszt

Kisebb tömeg szurkolta végig, amint az Audi felszabadí­totta a Thököly út forgalmát

- J. K.

BUDAPEST — Néhány perc alatt megelőzte egy közlekedés­i káosz kialakulás­át Audijával Vincze Márton (48). A fővárosi férfi, mint mondta, nem gondolta, hogy ekkora sikert arat majd a mutatványa, ahogyan Audijával arrébb vontat egy csuklós trolibuszt.

– Éppen arra jártam, amikor a trolibusz lerobbant a Róna utca és a Thököly utca keresztező­désében, pont a csomópont közepén – idézte fel lapunknak a férfi a szombat délutáni esetet, akinek neve az autósportb­an is jól ismert.

– Mivel a kocsim elég nyomatékos, és már több alkalommal segítettem nagyobb autóknak, A lerobbant trolit a Róna utca sarkán lévő megállóba vontatta Vincze Márton raliversen­yző. Itt nem akadályozt­a a forgalmat úgy gondoltam, egy troli sem szemében egy pillanat alatt foghat ki rajtam – nevetett a hőssé avanzsált audis. A csukraliba­jnok, aki éppen bevásárlós busz mellett eltörpülő mélásból tartott hazafelé, amikor retekkel rendelkező Audival megállt előtte a hatalmas, köMárton körülbelül százméterr­ülbelül tíztonnás járgány. nyit húzta a trolit. Végül egy

– A sofőr nagyon meglepőbus­zmegállóba­n állították féldött, amikor megkérdezt­em, re a monstrumot, így mindenhogy elvontassa­m-e. A követki mehetett a dolgára, a trokező pillanatba­n pedig már li pedig senkit nem akadályoke­restem is a kötelet és össze zott tovább. akasztottu­k a két járművet – – Az emberek fotóztak, vifolytatt­a a budapesti autósok deóztak, később pedig az in- terneten láttam magam viszont. A végére filmszerűv­é vált az egész, megtapsolt­ak és gratulálta­k az emberek – nevetett Márton, aki azt is elárulta, hogy autója még csak nem is összkerék-, hanem elsőkerékm­eghajtású.

Lapunk megtudta, hogy a segítő szándékú autós nem először vált a hírek főszereplő­jévé: néhány év vel ezelőtt raliautójá­val ütközött össze a Hende Csaba politikust szállító autóval. A sportolót kérdeztük az esettel kapcsolatb­an, annyit reagált: az már egy lezárt ügy.

Lapunknak egy trolibuszv­ezető elmondta: kollégája könynyen bajba kerülhet. „Szabály, hogy ilyen esetben nem fogadhatun­k el segítséget bárkitől. Ennek oka, hogy a jármű alján is vannak áramütést okozó pontok.” Kerestük a trolibuszt üzemeltető társaságot, hogy megtudjuk, vizsgálják-e az esetet.

 ??  ?? Végállomás
Végállomás
 ??  ?? Megfeszülv­e A hatalmas járgányt nem volt könnyű elvontatni, belefeszül­t a kötél és az autó is
Megfeszülv­e A hatalmas járgányt nem volt könnyű elvontatni, belefeszül­t a kötél és az autó is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary