„Csoda, hogy megértük ezt a napot”

A párja betegsé- gekkel küszködött, de boldogan ünne- peltek az évfordulón

BLIKK - - SZTÁROK ÉS SZTORIK - Cs. H.

GÖDÖLLŐ — Emberpróbáló időszakon van túl Pécsi Ildikó (78), ám az idei év hatalmas boldogsággal indult számára, ugyanis férjével, Szűcs Lajos (75) olimpiai bajnok labdarúgóval január 4-én ünnepelték 50. házassági évfordulójukat.

– Nem is tudom elmondani, milyen nagy öröm, hogy Édesdrágajólajosom jól van! Nagyon nehéz volt a tavalyi év, sok mindennel kellett megküzdenünk, igazi csoda, hogy megértük ezt a napot, s az évfordulón együtt voltunk itthon – mondta Pécsi Ildikó.

– Ug yanúg y szeretem őt, mint ötven éve, amikor igent mondtam neki. Nem volt könynyű dolga, többször elutasítottam, amikor randevúra hívott, pedig ő az első alkalommal megmondta, egyszer feleségül vesz. Igaza is lett. Csodás volt az esküvőnk, hatalmas vendégsereg volt ott, máig emlékszem minden pillanatára.

Manapság divat, hogy a házaspárok a kerek évfordulón újra fogadalmat tesznek egymásnak, felvetődött ez náluk is.

– Ma is újra hozzámennék a férjemhez. Ez most a mi aranylakodalmunk, és megfordult a fejünkben, hogy megint oltár elé álljunk, megújítsuk a fogadalmat. Bár semmi nem változott az évtizedek alatt, mindig nagy szeretetben és tiszteletben éltünk egymás mellett, A házaspár életében ritkán volt apróbb konfliktus.

– Két dolgon vitáztunk. Az egyik a rojtos szőnyeg. Lajos képes volt kis fésűvel órákig igazgatni. Végül a metszőollóval levágtam. A másik a függöny volt. Én behúzva szerettem, ő kihúzva – mesélte nevetve a színésznő.

hangos szó, vita, veszekedés nélkül. Olyan csodás ez az ötvenes szám, hogy semmi nincs kizárva – folytatta a színésznő, aki azt is elárulta, hogyan ünnepelték férjével az évfordulót.

– Nemrég volt Lajos születésnapja, ott is a szűk család, a fiunk és a családja jött köszönteni, a gödöllői önkormány- zat pedig meglepetésbulit tartott nekünk. Az évfordulón pedig csak ketten voltunk, nosztalgiáztunk, felelevenítettük a régi emlékeket, és imádkoztam, hogy sok szép évünk legyen még együtt.

Mint arról az egykori sztárfocista már beszélt, hosszú ideig kezelték kórházban rákkal, majd combnyaktörés mi- att került vissza, ám már otthon gyógyulhat, erősödhet.

– Még vár ránk pár nehéz nap, hét idén is, vannak még vizsgálatok, de reméljük, hogy már csak jó dolgok történnek velünk. Bármi is legyen, erős maradok, most van annyi boldogság az életünkben, hogy tudunk miből töltekezni – árulta el Pécsi Ildikó.

Ötven éve együtt Pécsi Ildikó többször kikosarazta Szűcs Lajost, de ma már nagyon boldog, hogy igent mondott élete párjának

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.