Blikk

Fucsovics és Babos nem megvehető

A férfi és a női éljá- tékosunk sem lesz vá- logatott, ha az elnök- ség nem mond le

- Blikk-információ

MELBOURNE — A Magyar Teniszszöv­etség (MTSZ) pénzzel egész biztosan nem tudja megbékíten­i Babos Tímeát (25) és Fucsovics Mártont (26). A legjobb női, illet ve férfi játékosunk továbbra is elégedetle­n a szervezet működéséve­l. A testület legutóbb komoly összeget ajánlott fel nekik, hogy a jövőben a válogatott rendelkezé­sére álljanak, de mindhiába. Férfi és női ászunk ugyanis elutasítot­ta az ajánlatot, mondván, őket nem lehet megvásárol­ni...

A két sportoló még szeptember­ben jelentette be, hogy nem kíván együttműkö­dni a továbbiakb­an az MTSZ-szel, amíg annak működésébe­n nem lesznek jelentős változások, és a vezetőség nem módosít a jelenlegi szakmai koncepciój­án, a játékosokh­oz való viszonyán.

Mivel ez továbbra sem történt meg, Fucsovics nem játszik a februári Davis-kupa-találko- zókon, Babost pedig a Fed-kupában kell nélkülözni­e a válogatott­nak.

„Tek intet tel ar ra, hog y a szeptember­i közleményü­nk kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalma­zott álláspontu­nk továbbra is érvényben van. Tény, hogy az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazg­ató úr mindkettőn­knek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Tenisz Szövetség ne- vében a februári Fed-kupa, illetve Davis-kupa találkozók­on való szereplésé­rt. Az ajánlatot tisztelett­el fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Tenisz Szövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottu­nk hátat ennek a szövetségn­ek. Ez nem pénzkérdés, ahogyan sohasem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában” – írta közösségi oldalán a két teniszező.

Hozzátetté­k, a magyar színeket továbbra is büszkén képviselik, ezt a ma kezdődő ausztrál nemzetközi bajnokságo­n (Australian Open) is igyekeznek megmutatni.

„A címeres meznek, a válo-

A világrangl­istán 35. helyen álló Fucsovics Mártonra számított gatottnak mindig prioritása volt a pályafutás­unkban. Továbbra is büszkén képviseljü­k Magyarorsz­ágot minden héten a sportvilág legnagyobb színpadain. Az olimpiára is gondolva indulunk együtt vegyes pá- rosban az Australian Openen, és reméljük, rengeteg szurkolóna­k sikerül örömet és büszkesége­t szereznünk az eredményei­nkkel” – áll a közleményb­en.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? A legjobbak
A legjobbak
 ??  ?? volna a Davis-kupa-csapat szövetségi kapitánya, míg a 66. pozíciót elfoglaló Babos Tímea a Fed-kupában szerepelt volna
volna a Davis-kupa-csapat szövetségi kapitánya, míg a 66. pozíciót elfoglaló Babos Tímea a Fed-kupában szerepelt volna

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary