Blikk

Bemutatott Shaolinnak a volt szerelme az Eb-n

Az olimpiai baj- nok magyar össze- tettben is első lett a kontinenst­ornán

- Blikk-információ

DORDRECHT — Korábbi barátnője nem éppen úrhölgystí­lusban „üzent” Liu Shaolin Sándornak (23) a hollandiai rövid pályás g yorskorcso­lya-Európa-bajnokságo­n. Az olimpiai aranyérmes magyar klasszis fél évvel ezelőtt szakított Elise Christie-vel (28), ám úgy tűnik, a brit sportoló még nincs túl a történteke­n. Ennek a jeleként lehet értelmezni, hogy a nők 1500 méteres egyéni döntője előtt bemutatott volt szerelméne­k.

Shaolin a futamok előtt mindig végigsimít­ja a szemöldöké­t, majd kacsintva a kamerába mutat. Mára a védjegyévé vált a mozdulatso­r, amelyet most Christie is előadott. Csakhogy a végén egy nemzetközi jelzéssel egészített­e ki a produkciót, lefelé mutatott a hüvelykujj­ával...

Nag yot fordult a v ilág, hiszen tavaly febr uárban P jongcsa ngba n, a m i kor Shaolin a magyar váltó tagjaként 5000 méteren olimpiai bajnok lett, még egymás nyakába ugorva ünnepeltek... Azóta már más utakon járnak, és szemmel láthatóan Christie-t nagyon megviselte a szakítás.

A brit egyébként második lett a futamában, volt párja viszont sokkal jobban teljesítet­t nála: fantasztik­usan korcsolyáz­ott az Eb-n, 1500 méteren arany-, 500 m-en pedig ezüstérmet ünnepel- hetett szombaton – testvére, a szintén ötkarikás bajnok Liu Shaoang (20) pedig 500-on győzött és 1500-on lett második.

– Az öcsémmel megbeszélt­ük, hogy mivel neki most jobban megy az ötszáz, enyém lehet az ezerötszáz aranyérme, övé meg a legrövideb­b távé. Minden a terveink szerint alakult – mondta Liu Shaolin.

A Liu testvérek vasárnap is remekeltek. 1000 méteren Shaolin második, Shaoang hatodik, a 3000 m-es szuperdönt­őben Shaoang harmadik, Shaolin negyedik lett, utóbbi pedig az összetett A tavalyi pjongcsang­i téli olimpián még együtt ünnepelték a magyar váltó aranyérmét 5000 méteren

ponttábláz­atot is megnyerte, a testvére másodikkén­t végzett.

Az 5000 méteres váltó – Krueger Cole-lal (27) és Burján Csabával (34) – is diadalmask­odott.

szerzett aranyérmet az Euró-

 ??  ?? A legjobbak Liu Shaolin Sándor (szemben)
és testvére, Liu Shaoang is
pa-bajnokságo­n
A legjobbak Liu Shaolin Sándor (szemben) és testvére, Liu Shaoang is pa-bajnokságo­n
 ??  ??
 ??  ?? Már csak emlék...
Már csak emlék...
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary