Blikk

4000 dolgozó bénította a munkát az Audinál

- Blikk-információ

GYŐR — Teljesen leállt a győri Audi-gyár tegnap délelőtt a kétórás figyelmezt­ető sztrájk alatt, mintegy négyezer dolgozó tette le a munkát.

– L ényegében m i ndenki sztrájkolt, a támogatott­ság csaknem százszázal­ékos volt a munkaválla­lók részéről – mondta el a Blikknek Németh Sándor, az Audi Hungária Füg- getlen Szakszerve­zet elnöke, aki szerint sikerült megmutatni­uk, hogy mennyire egységesek és erősek. – Most vasárnap folytatódn­ak a bértárgyal­ások, utána dől el, hogy lesz-e folytatás – tette hozzá.

A szakszerve­zet 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos alapbéreme­lést szeretne erre az évre kiharcolni, a mun- káltató viszont csak tízszázalé­kos emelésre tett ajánlatot. Az érdekképvi­selet továbbá azt is követeli, hogy a választhat­ó béren kívüli juttatás keretössze­gét a jelenlegi 620 ezer forintról 787 ezer forintra növeljék, valamint egy hónapban legalább egy szabad hétvége jusson minden munkatársu­knak.

Az Audi Hungaria Zrt. elis- merte, hogy termelési kiesést okozot t a munkabeszü­ntetés, de nem árulták el, hogy ez mekkora kárt okozott. Hangsúlyoz­ták azonban, hogy a munkabeszü­ntetés a vevők ellátására nem lesz hatással. A kétórás figyelmezt­ető sztrájk után valamennyi dolgozó felvette a munkát.

 ??  ?? Majdnem 100 százalék
Lényegében a műszak összes dolgozó sztrájkolt a gyárnál
Majdnem 100 százalék Lényegében a műszak összes dolgozó sztrájkolt a gyárnál

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary