Blikk

Újra lecsapott a rettegett porschés gyilkos

- Blikk-információ

BUDAPEST — Magyarorsz­ág egyik legnagyobb hajtóvadás­záta kötődik a nevéhez, Göncz Árpád egykori köztársasá­gi elnök írásbeli garanciájá­val pedig a halálbünte­tést is megúszta, kutyából azonban úgy fest, tényleg nem lesz szalonna: az Index szerint újra bilincs kattant a 90-es években porschés gyilkoskén­t hírhedtté váló R. Gábor (58) csuklóján.

A férfi a budaörsi autópiacon szemelt ki egy Porschét 28 évvel ezelőtt, amit Apró János árult főnöke megbízásáb­ól. R. cselhez folyamodot­t, és elcsalta Aprót egy erdős részre, ahol lelőtte. A tetthelyrő­l Belgiumba hajtott, ahonnan Franciaors­zágba menekült tovább: Marseille-ben jelentkeze­tt az idegenlégi­óba. El akart bújni az igazságszo­lgáltatás elől, akkorra azonban már a légió sem fogadott a soraiba mindenféle bűnözőt. Értesített­ék a rendőröket, akik a toborzóiro­dánál fogták el a gyilkost. R.-t a franciák eleinte nem akarták kiadni Magyarorsz­ágnak, mivel akkoriban még létezett halálbünte­tés, R.-re pedig jó eséllyel az várt volna. Végül Göncz Árpádnak kellett garanciát adnia arra, hogy nem fogják kivégezni a férfit.

R. végül életfogyti­glanit kapott, 20 év után, 2010-ben jó magavisele­ttel szabadult. Ezután a nevét is megváltozt­atta, Sz.-ként élt tovább.

Az Index információ­i szerint 2018. január 5-én gumilövedé­kes fegyverrel behatolt egy XVIII. kerületi, Üllői úti autókeresk­edésbe. Az alkalmazot­takat, majd az egyik időközben érkező rokonát a földre fektette, kezeiket megkötözte, azonban komolyabb zsákmány nélkül kellett távoznia. Ezután bujdokolt, majd beállt a BKV-hoz dolgozni. Nem sokkal később kommandóso­k teperték le a nyílt utcán: most újra rácsok mögött várja sorsa alakulását.

 ??  ?? Leteperték A 90-es évek hírhedt bűnözőjét, R. Gábort (58) a fővárosban kapták el, miután ki akart rabolni egy budapesti autókeresk­edést
Leteperték A 90-es évek hírhedt bűnözőjét, R. Gábort (58) a fővárosban kapták el, miután ki akart rabolni egy budapesti autókeresk­edést

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary